Cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în Taiwan

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,3 de grade pe scara Richter, a fost raportat miercuri. Acesta s-a produs la ora 13:36:58, ora locală a României.

Potrivit informațiilor oferite de INFP, seismul a avut loc în Tawan. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: la 45 km sud de Hualien City, la 64 km sud-est de Puli, la 88 km sud-est de Nantou, la 93 km est de Douliu, la 97 km nord de Taitung City, la 98 km sud-est de Yuanlin și la 99 km sud-est de Taichung.

Cutremurele din Taiwan sunt destul de frecvente, deoarece Taiwan se află într-o zonă seismica activă. Aceste cutremure pot varia în intensitate și pot provoca pagube semnificative în funcție de forța lor. Taiwan dispune de măsuri de siguranță și infrastructură adecvată pentru a face față riscurilor seismice, însă cutremurele pot afecta în continuare zona.

În prezent, nu există informații referitoare la posibile victime sau alte pagube materiale.

Taiwan a avut parte de un cutremur similar pe 5 septembrie 2023

Seismul a avut magnitudinea de 5,5 grade și s-a produs marți în Taiwan, în partea de sud a insulei. Autoritățile nu au raportate victime sau pagube. Cutremurul, cu o magnitudine de 5,5, a lovit marți o zonă în mare parte rurală din sudul Taiwanului, potrivit Reuters.

Seismul a fost de intensitate medie, dar a fost simțit puternic de localnici deoarece s-a produs la suprafață. Datele oficiale arată că acesta s-a produs la adâncimea de 8,5 kilometri.

Cutremurul nu a avut replici semnificative pe o rază de 100 km de epicentru. De asemenea, șansa ca un alt cutremur și mai mare să îi urmeze nu este atât de probabilă. În medie, oamenii de știință estimează că în 94% din cazuri un cutremur major nu este urmat de unul și mai mare.

Epicentrul cutremurului a fost satul Hsingang din comitatul Chiayi. Seismul nu a fost resimțit în capitala Taipei.

Insula Taiwan se află în apropierea joncțiunii a două plăci tectonice și este adesea lovită de cutremure.

Este important ca locuitorii din Taiwan să fie pregătiți și să respecte sfaturile și instrucțiunile autorităților în caz de cutremur, pentru a minimiza riscurile și daunele.