X-Factor nu va avea un nou sezon la Antena 1. Această dezvăluire a fost făcută de paginademedia care explică că reprezentanții Antena 1 nu au infirmat informațiile apărute. “Postul Antena 1 a precizat că deține în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an”, a spus sursa citată, menționând că din ceea ce s-a aflat, X-Factor nu va avea un nou sezon. 

Showul este difuzat de șapte ani și a avut până acum opt sezoane. pt sezoane, nouă jurați și un punct final. Antena 1 nu a mai prelungit licența X-Factor. 

De-a lungul celor opt sezoane, cei de la X-Factor au fost permanent în competiție cu Vocea României de pe Pro TV. De câteva ori, a suflat chiar în ceafa celor de Vocea României. De fiecare data însă, X-Factor era depășită de Pro TV. Din opt sezoane de X Factor, doar patru și jumătate au fost în competiție directă cu Vocea României. 

În cei șapte ani de difuzare, juriul a fost schimbat de patru ori. A avut nouă jurați: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ștefan Bănică, Horia Brenciu și Carla’s Dreams.Delia a fost cel mai longeviv jurat, mai exact șapte sezoane din opt. 

Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan și Dani – șapte sezoane; Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin – un sezon. S-a mutat în tot felul de zile, însă fără mare rezultat în audiențe. A fost sâmbăta, duminica, vinerea (cele mai multe sezoane) și chiar marțea. Despre finalul show-ului X-Factor a scris și Cancan.ro. Potrivit paginademedia, Antena 1 și Pro TV au avut de-a lungul timpului și diverse strategii de programare a celor două show-uri.