Un alt cutremur a lovit România. Este vorba despre un seism cu magnitudinea de 3,6, care s-a înregistrat, vineri dimineață, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit ultimelor informații, seismul s-a produs la ora 6.06 s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 142 km, informeazMediafax.

Totodată, INFP aratată că seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brașov, 86 km NE de Ploiești, 106 km S de Bacău, 121 km V de Galați, 122 km V de Brăila, 138 km N de București, 157 km NE de Pitești, 185 km E de Sibiu, 188 km SV de Iași și 203km N de Ruse.

De menționat este faptul că în urmă cu doar câteva zile, un  alt cutremur puternic s-a produs în Hawaii. Presa străină informa că seismul a avut o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter și a zguduit partea de sud a insulei.

Un cutremur puternic a lovit Pakistanul

Potrivit datelor furnizate de U.S. Geological Survey (USGS), cutremurul s-a produs duminică în partea de sud a insulei Hawaii. Totodată, sursa citată precizează că nu există un avertisment de tsunami şi nici informaţii imediate despre existenţa unor pagube, transmite Reuters.

Ulterior, USGS a mai conformat faptul că seismul s-a produs la o adâncime de 35 de kilometri şi a avut epicentrul la sud de Naalehu. De menționat este faptul că, în primă fază, USGS anunţase iniţial o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter, iar cutremurele de această magnitudine pot provoca daune grave.

Totuși, până în prezent, sistemul american pentru avertizare nu a emis niciun avertisment de tsunami după acest seism.

Înainte de cutremurul din Hawaii, Pakistanul a fost zguduit și el. Săptămâna trecută, un cutremur a zguduit orașul, iar oficialii locali declarau după producerea seismului că del puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 200 au fost rănite.

În ceea ce privește intensitatea aceastuia, oficialii locali au declarat că este vorba despre un cutremur cu magnitudinea 5,7 care s-a produs, joi dimineaţa, 7 octombrie, în sudul Pakistanului, în urma căruia. cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 200 au fost rănite.

″Primim informaţii că 20 de persoane au fost murit în urma cutremurului. Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare″⁣, a declarat pentru AFP ministrul de Interne al provinciei Baluchistan, Zia ullah Langau, adăugând că ″⁣peste 200 de persoane au fost rănite⁣. Multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii clădirilor, a spus acesta. Printre morţi se află o femeie şi şase copii.