Scrisoarea este semnată de oameni considerați apropiați ai lui Liviu Dragnea, unii dintre ei chiar amici buni. Mulți dintre șefii de filiale spun că Dragnea trebuie să-și dea imediat demisia din funcția de la partid și din cea de la Camera Deputaților, pentru ca PSD să iasă din criză.
 Liderii PSD se tem că dacă și după ședința Comitetului Executiv, Dragnea va rămâne în continuare la conducerea partidului și va beneficia de sprijinul unor lideri de filiale, presiunea la nivel parlamenear va crește, iar șansele pierderii majorității parlmentare și posibilitatea ca PSD să piardă guvernarea printr-o moțiune de cenzură este mare.
 Lideri ca Paul Stănescu, Mihai Tudose, Marian Neacșu și Niculae Bădălău poartă negocieri intense cu oamenii din teritoriu. Pentru a forța demisia lui Dragnea este nevoie de o largă majoritate în Comitetul Exectiv, cel puțin 35 de fililale care să susțină demersul, Comitetul Executiv fiind format din 68 de membrii cu drept de vot.
Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a fost mandatat de conducerea organizaţiei să susţină în Comitetul Executiv Naţional care va avea loc la Bucureşti demersul semnatarilor scrisorii prin care se cere demisia din funcţia de lider al PSD a lui Liviu Dragnea, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean. 

„Am discutat, aşa cum este normal, cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv „pentru”, aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar”, a declarat preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, într-un comunicat citat de Agerpres. 

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş, format din membrii Biroului Permanent Judeţean, parlamentari, primari, preşedinţi de organizaţii locale, s-a întrunit joi pentru a discuta pe marginea scrisorii asumate de mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat prin care se solicită demisia preşedintelui Liviu Dragnea. 

În urma discuţiilor şi a dezbaterilor care au avut loc, conducerea PSD Timiş a decis să susţină demersul semnatarilor scrisorii şi au dat un mandat în acest sens preşedintelui interimar Călin Dobra, care va participa, vineri, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional. „Totodată, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş a decis susţinerea programului de guvernare, cu rezultate vizibile până acum pentru toţi românii”, se precizează în comunicatul PSD Timiş. 

Președintele PSD a refuzat să spună cum va acționa, ca răspuns la această scrisoare. El a spus că va vorbi „mult și apăsat în CEx”.


Te-ar putea interesa și: