Un sondaj secret atestă declinul lui Liviu Dragnea și al PSD. Așa a suținut jurnalistul Ion Cristoiu, într-o emisiune televizată, care a analizat decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge remanierea guvernamentală.

Ion Cristoiu a susținut că există un sondaj „secret” care arată că PSD are o problemă de mobilizare a propriului electorat.

„Cunosc un sondaj secret, se ocupa de mobilizare si estimeaza 35% prezenta. Din toate calculele se mai estimeaza ca electoratul PSD se demobilizeaza de la o zi la alta. In primul rand se demobilizeaza pentru ca ‘De ce sa ies la vot, ca sa se duca Rovana Plumb?’. Pe cand Iohannis spune asa, ‘Veniti la vot ca daca obtinem un scor mare dupa alegeri depunem motiune de cenzura si venim la guvernare’. Atunci strigatul PSD ar fi trebuit sa fie ‘Veniti la vot ca ne dau astia jos’. Aia au facut o miscare desteapta”, a declarat Ion Cristoiu, la TVR.

Jurnalistul a dezvăluit și procentele dezastruoase pe care le are PSD. Astfel, PMP are 7% după anunțul candidaturii lui Traian Băsescu la alegerile europarlamentare, USR – 16%, PSD 25% și PNL 27% în sondaj.

Cristoiu a atras atenția și asupra planului pe care îl are Klaus Iohannis după ce a anunțat că refuză remanierea.  „Ce urmărește în cazul de față? Urmărește o adâncire a imaginii de haos provocate de cererea de remaniere pe care eu nu o înțeleg nici acum, nu știu ce i-a apucat. Poate sunt niște strategii la PSD care mie îmi scapă.”, a comentat jurnalistul .