Partidul lui Dragnea a reușit să-și impună doi noi judecători pentru CCR, aceștia fiind numiți pe Camera Deputaților și de Senat pentru un mandat de 9 ani. Aceștia își vor începe activitatea în luna iunie, iar șase din totalul de nouă judecători vor fi persoane fie propuse de PSD pentru funcție, fie nominalizate de alte partide, dar agreat de social-democrați și pus în scaunul de judecător constituțional prin votul acestora.

Ultimii oameni numiți la CCR prin susținerea PSD sunt procurorul Gheorghe Stan și judecătorul Cristian Deliorga. Gheorghe Stan îl va înlocui pe Ștefan Minea, el fiind propunerea făcută de social-democrați, de la Camera Deputaților, în fruntea căruia se află chiar Liviu Dragnea.

Din „echipa PSD, la Curtea Constituţională mai fac parte Valer Dorneanu, cel care deţine şi funcţia de preşedinte al CCR, Marian Enache, Mona Pivniceru şi Attila Varga.

De asemenea, în ultimii ani  PSD-iștii  au reușit să fie susținuți de anumiți magistrați de la CCR, pe unele speţe destul de controversate. De exemplu, în cazul judecării obligativităţii revocării Laurei Codruţa Kovesi de către Klaus Iohannis, din funcţia de şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şase judecători au votat pentru obligativitatea revocării acesteia, în timp ce doar trei au fost împotrivă. Cei şase au fost Valer Dorneanu , Marian Enache, Maya Teodoroiu, Petre Lăzăroiu, Attila Varga şi Mona Pivniceru, potrivit unor surse judiciare. De cealaltă parte au fost Livia Stanciu, Daniel Morar şi Ştefan Minea, scrie Adevarul.ro.