Bitcoin a înregistrat o pierdere puternică! Valoarea sa a scăzut cu 10.000 de dolari, respectiv 17%, în doar 24 de ore

Totuși, a fost recuperată o parte din pierderi, din cauza unui cumul de factori, pe fondul declinului acțiunilor iar investitorii au căutat siguranța plasamentelor în titluri de Trezorerie ale SUA, conform informațiilor transmise de cnbc.com

Pe parcursul zilei de sâmbătă, Bitcoin a fost tranzacţionată în jurul valorii de 48.178 de dolari pe unitate, arată statisticile Coin Metrics. De asemenea, preţul ether a scăzut și el sâmbătă, la un minim de aproape 3.500 de dolari pe unitate. Moneda şi-a mai revenit pe parcurs, la aproape 3.870 de dolari. Ether, a doua cea mai puternică criptomonedă din lume în funcţie de valoarea de piaţă, a pierdut de vineri până sâmbătă peste 16% din valoare.

Anunțul făcut anterior despre criptomonedă

CEO-ul Microstrategy, Michael Saylor, a vorbit anterior, într-un interviu pentru CNBC, despre Bitcoin, afirmând că moneda digitală prevalează în calitate de câștigător, indiferent de adversarul pe care îl are, scrie Ambcrypto. MicroStrategy, o companie bazată pe software, este cel mai mare HODLer Bitcoin. Deține mai mult de 114k BTC, reprezentând 0,54% din totalul ofertei de BTC.

Saylor a comparat rivalitatea dintre aurul digital și aurul ca metal prețios, afirmând: „Este destul de clar că Bitcoin va câștiga, iar aurul va pierde. Și asta va continua… Este foarte clar că aurul digital va înlocui aurul în acest deceniu”.

Nu este prima afirmație de acest gen a lui Michael Saylor. În trecut, acesta declara că „Bitcoin a înlocuit sau va înlocui sau este pe cale să înlocuiscă aurul ca depozit de valoare pentru majoritatea investitorilor”.

Mai mult, Saylor crede că Bitcoin nu va concura doar cu aurul și că va avea alți rivali, inclusiv economia mondială. Cu toate acestea, Bitcoin va rămâne de neoprit ca proprietate digitală.

”Când vom ajunge acolo, Bitcoin va reprezenta 5% până la 7% din economia mondială. Dolarul american va înlocui, probabil, 150 de valute. Poate că vor mai rămâne doar două sau trei. Ar putea fi euro, yuanul chinez și dolarul. Probabil că totul va dispărea. Iar atunci Bitcoin va fi indicele monetar al lumii”, susține Michael Saylor.