Un nou cutremur în România! S-a întâmplat chiar în această dimineaţă.

S-a zguduit din nou pământul în România, duminică dimineaţă

Seismul a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, la ora 7:45, transmit specialiştii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Din fericire, cutremurul a fost unul slab, de numai 2,5 grade.

„În ziua de 19 Martie 2023 la ora 07:45:48 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2,5, la adâncimea de 134km”, este informarea postată duminică dimineaţă pe infp.ro.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

  • 47km V de Focşani,
  • 56km N de Buzau,
  • 67km SE de Sfântu-Gheorghe,
  • 76km E de Braşov,
  • 87km NE de Ploieşti.

Precedentele cutremure din România au avut loc toate în Oltenia, în judeţul Gorj, vineri şi sâmbătă.

Mai exact, este vorba despre un seism de 3,6 grade, înregistrat vineri, 17 martie, la ora 16:17, la o adâncime de 13 km. A urmat apoi un alt cutremur de 2,1 grade, în aceeaşi zi, la ora 19:00, la o adâncime de 15 km.

Apoi sâmbătă, la ora 03:32, seismologii au înregistrat un cutremur de 2,2 grade, la 12 km adâncime. În fine, tot sâmbătă, la ora 18:24, a mai avut loc un seism de 2,1 grade, la aceeaşi adâncime de 12 km.

Cutremur de 6,8 grade în Ecuador sâmbătă, 18 martie (VIDEO)

Au fost probleme mult mai serioase sâmbătă în Ecuador. Cel puţin 16 persoane au murit într-un cutremur puternic care a zguduit sâmbătă o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru, provocând pagube materiale la mai multe case, şcoli şi spitale.

Cutremurul, pe care U.S. Geological Survey (USGS) l-a măsurat la magnitudinea 6,8, a avut loc la o adâncime de 66,4 km, la aproximativ 10 km de oraşul Balao, din provincia Guayas.

,,Rămânem în teritoriu verificând daunele cauzate de cutremur în această dimineaţă. Vreau să confirm că sunt alături de voi şi să-mi exprim solidaritatea şi angajamentul faţă de victime” , a spus preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso.

Peste 381 de persoane au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro. Cel puţin 44 de case au fost distruse, în timp ce alte 90 au fost avariate în Ecuador.

Aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate, în timp ce mai multe drumuri au fost blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Aeroportul Santa Rosa a suferit pagube minore, dar a rămas în funcţiune.

Compania petrolieră de stat Petroecuador a evacuat şi a suspendat activităţile din mai multe instalaţii din precauţie, dar nu a raportat pagube.