A avut loc un cutremur de 7,1 în largul coastelor Indoneziei

Potrivit informațiilor transmise de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei. Seismul s-a produs la o adâncime mică, de aproximativ 16 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 199 de kilometri sud de orașul indonezian Padang, conform datelor furnizate de Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

„Cutremurul a fost resimțit puternic, cu un șoc de aproximativ 30 de secunde”, a precizat Abdul Muhari, șeful Centrului de Date și Comunicare a Informațiilor din Indonezia.

Potrivit sursei citate anterior, oamenii au ieșit din case de teama cutremurului. În prezent, unele persoane sunt evacuate pentru a nu se apropia de zona mării. În Padang locuiesc peste 840.000 de persoane.

Un cutremur de 7,1 a avut loc, luni, în apropiere de Noua Zeelandă

Cu o zi în urmă, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în zona Insulelor Kermadec, în apropiere de Noua Zeelandă. Potrivit sursei citate anterior, seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:42 PM NZT. Inițial, magnitudinea anunţată a fost de 7,3 grade pe scara Richter, încă ulterior a fost revizuită la 7,1 grade.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a informat că riscul de tsunami cauzat de cutremur a trecut și că seismul nu reprezintă o amenințare pentru Hawaii și pentru zona extinsă a Pacificului.

De altfel, Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) și GNS Science au apreciat că este puțin probabil ca seismul să fi provocat un tsunami care să reprezinte o amenințare pentru Noua Zeelandă.

Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) a transmis că evaluează dacă cutremurul ar putea afecta Noua Zeelandă și i-a sfătuit pe oameni să se îndepărteze de zonele de coastă în cazul în care simt un cutremur lung sau puternic.

Vă amintim că Insulele Kermadec sunt nelocuite, cu excepția Insulei Raoul, unde oamenii de știință neozeelandezi rămân uneori pentru a efectua observații meteorologice sau pentru a efectua lucrări de combatere a buruienilor. În aceste insule se produc frecvent cutremure mari. Din punct de vedere geologic, ele s-au format dintr-o creastă care s-a ridicat în urma coliziunii continue dintre plăcile tectonice din Pacific și Australia.