După o perioadă de acalmie, un nou val de cutremure s-a abătut asupra Gorjului. În ultimele 10 ore au avut loc nu mai puțin de patru seisme, cel mai puternic dintre ele cu magnitudinea de 3,4 pe Richter.

Este din nou agitație în Gorj, după producerea cutremurelor din această dimineață. Au fost patru înregistrate, iar de la ora 10:00, în decurs de doar 15 minute, s-au produs trei dintre ele.

Cel mai mare ca magnitudine, de 3,4 pe scara Richter, a avut loc la ora 10:06. Epicentrul este în zona unde s-au înregistrat deja peste 2.600 de replici din februarie și până în prezent.

Localnicii sunt din nou speriați și se așteaptă și la alte replici. De altfel, ultimul cutremur mai puternic a avut loc în urmă cu o lună și a avut magnitudinea de 4,9. Vorbim de un cutremur puternic, iar apoi au mai existat și alte replici, dar slabe, iar pământul părea că s-a liniștit.

Cutremurul de astăzi, de 3,4 grade, s-a resimțit și în Târgu Jiu. Pe rețelele de socializare, oamenii povestesc că a fost scurt ca durată, dar a fost resimțit și a produs agitație în toată zona Gorjului.

Alte două seisme, noaptea trecută

Două cutremure s-au produs noaptea trecută în două județe din România. Sâmbătă, la ora 01:08 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 2,5 în Zona Seismică Vrancea, județul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 74 de km, în apropierea următoarelor oraşe: 37km nord-vest de Focșani, 72km sud de Bacău, 74km sud-vest de Bârlad, 80km est de Sfântu-Gheorghe, 85km nord de Buzău, 99km est de Brașov.

După câteva ore s-a produs un alt cutremur cu magnitudinea 2,3, la adâncimea de 15km, în județul Gorj.

Seismul a avut loc la ora , la ora 06:02, în apropierea următoarelor oraşe: 20km nord-vest de Târgu Jiu, 67km sud de Hunedoara, 67km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 81km sud de Deva, 94km est de Reșița.

Încă un cutremur la Buzău

În ultima perioadă, România a fost zguduită de un val de cutremure. Alt seism s-a produs chiar joi, 20 aprilie, la ora 20:10.

Un cutremur slab cu magnitudinea 2,7 s-a produs joi seara în județul Buzău. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut loc joi seara, la ora 20.10 în județul Buzău.

Un cutremur a avut loc, joi, și în România. Seismul a avut magnitudinea 2,7 și s-a produs la adâncimea de 98 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Buzău (54 km), Sfântu Gheorghe (61 km), Brașov (63 km), Focșani (64 km), Ploiești (70 km), Târgoviște (99 km).