Cutremur de 4,4 grade în Marea Egee

Un cutremur mediu, cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter, a avut loc în Marea Egee, duminică dimineață la 05:02:45 ora locală a României, pe 14 aprilie.

Potrivit INFP, seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Acesta s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe:

  • 51 km sud-est de Volos;
  • 67 km nord de Chalkida;
  • 83 km est de Lamia.

Al doilea seism din Marea Egee în această săptămână

Acesta ar fi al doilea cutremur care are loc în Marea Egee în această săptămână. Sâmbătă dimineață, la 05:23:15, ora locală a României, a avut loc un cutremur cu o magnitudine medie, evaluată la 4,6 pe scara Richter.

Potrivit INFP, cutremurul cu magnitudinea de 4,6 s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul seismului a fost înregistrat în Marea Egee, aproape de următoarele orașe:

  • la 52 km sud-est de Volos;
  • la 63 km nord de Chalkida;
  • la 79 km est de Lamia.

Cutremur de 5,2 grade în Japonia

Vineri, un alt cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc în insulele Ryukyu din Japonia, conform INFP. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 35,1 kilometri.

Acest nou seism, înregistrat la ora locală 10:25, a lovit Japonia la doar patru zile după ce sudul țării fusese afectat de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost în largul coastei de est a peninsulei Osumi din Japonia, la o adâncime de 40 de kilometri. Ca urmare a acestui eveniment, au fost emise alerte de urgență în provinciile Miyazaki și Kagoshima, situate pe insula Kyushu.

Este important să reamintim că la începutul acestui an, pe 2 ianuarie 2024, un seism devastator cu magnitudinea de 7,6 pe scara Richter a lovit Japonia, cauzând distrugeri grave. În urma acestui cutremur, zeci de case și drumuri au fost distruse, iar cel puțin 48 de persoane și-au pierdut viața. Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima, situat în peninsula Noto, în extremitatea nordică a prefecturii Ishikawa.

Cutremur după cutremur în România

Seismologii au raportat că în seara zilei de 10 aprilie a avut loc un nou cutremur în România. Conform experților, seismul a avut loc la ora 23:22 în zona seismică Vrancea.

Acesta a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri. Mai multe puteți citi aici.