Românii interesaţi să dobândească aptitudini în domeniul IT pot acum accesa gratuit cursuri şi informaţii de specialitate prin intermediul portalului e-aptitudini.ro.

Pe 1 martie a fost lansat programul de cursuri gratuite în contextual campaniei europene eSkill week 2010, care se desfăşoară în perioada 1-5 martie.

Iniţiatorii spun că e-aptitudini este un program conceput ca răspuns la evoluţia societăţii actuale având în vedere că în România, în următorii cinci ani, 90% din locurile de muncă din toate domeniile vor solicita cunoştinţe IT, potrivit unui studiu realizat recent de institutul de cercetare International Data Corporation.

Acest lucru va transforma abilităţile, training-urile şi educaţia în IT într- o prioritate pentru angajatori, în consecinţă portalul e-aptitudini.ro şi-a propus să ofere utilizatorilor români un loc al întâlnirii cererii cu oferta educaţională în domeniul IT, indiferent de vârstă, pregătire şi profesie.

Cursurile sunt atât pentru începători, cât şi pentru profesionişti

Portalul propune cursuri şi resurse educaţionale oferite de companii şi organizaţii cu experienţă în domeniu, printre care Microsoft România, Junior Achievement România, ProManagement şi Fundaţia EOS, pe trei niveluri de pregătire: cursuri pentru competenţe IT de bază (IT start), mediu , adică pentru angajabilitate şi antreprenoriat (IT Job) şi cursuri pentru profesionişti (IT Pro).

Cursurile de formare şi specializare în IT vor fi gratuite, în permanenţă, pentru toţi utilizatorii interesaţi să le urmeze.

Portalul e-aptitudini.ro a fost lansat la initiaţiva Microsoft România, fiind dezvoltat şi administrat de Junior Achievement Romania. Proiectul se înscrie într-un program mai amplu – e-aptitudini – care a fost lansat în Romania, în octombrie 2009, de un consorţiu format din Microsoft, JAR,  Fundaţia Nadia Comaneci, Fundaţia EOS, Fundaţia Civitas pentru societatea civilă, reţeaua e-centre.ro, Hai pe net!, APDETIC, EurActiv, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, BiblioNet.