Astfel, cursul monedei americane s-a situat la nivelul de 3.9699 lei pentru un dolari, în timp ce moneda europeană s-a situat la nivelul de 4.5179 lei.

 

Moneda naţională s-a putea aprecia brusc, vineri, în cazul în care Marea Britanie decide să rămână în Uniunea Europeană, cursul urmând să încheie săptămâna la valoarea de 4,5 lei pentru un euro, iar în cazul în care Marea Britanie decide să părăsească UE, leul ar putea avea o evoluţie mai bună decât a zlotului polonez şi a forintului unguresc, se arată într-un raport al ING Bank România.

 

'În perioada premergătoare Referendumului de joi privind aderarea Marii Britanii la UE, cursul de schimb EUR/RON a fost supus unei presiuni de apreciere, ajungând aproape de maximumul din ianuarie. Dat fiind faptul că ING încă se aşteaptă ca Marea Britanie să rămână în UE, ne aşteptăm ca leul să se întărească brusc, vineri, şi posibil să închidă săptămâna aproape de 4,50 lei/euro. Dacă se întâmplă Brexit, ne aşteptăm ca leul să continue să aibă performanţe mai bune decât HUF (forintul unguresc – n.r.) şi PLN (zlotul polonez – n.r.), dar este posibil ca nu toate consecinţele să fie vizibile imediat, iar evenimentul să se răsfrângă pe tot parcursul anului. În urma unui astfel de scenariu, EUR/RON ar putea testa maximele din ianuarie din jurul 4,55-4,56 (lei/euro n.r.), la sfârşitul săptămânii, dar am putut vedea BNR acţionând în a reduce presiunile, făcând din aceasta un vârf temporar', se spune în raportul ING Bank.

Te-ar putea interesa și: