O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopţii, la aeroport pentru discuţii cu reprezentanţii companiei aeriene şi cu cetăţenii români, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.Potrivit acestuia, din informaţiile obţinute până la acest moment reiese că o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Reprezentanţii companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative. Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară, se mai spune în comunicatul MAE.

Oficialii Companiei Naționale Aeroporturi București ne-au precizat că nu pot penaliza compania aeriană. „Compania aeriană TAP Portugal a anulat cursa TAP 1324/1325 Lisabona – București – Lisabona. Pasagerii care urmau să decoleze la ora 07.00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către Lisabona sunt asistați de agentul de handling care deservește compania aeriană și de personal al aeroportului Henri Coandă. Angajații Aeroportului Henri Coandă oferă apă, ceai și mâncare pasagerilor. A început procesulș de rerutare a pasagerilor”, ne-au explicat oficialii CNAB.

AGERPRES