Curs valutar, luni, 8 aprilie. Anunț extraordinar făcut de Banca Națională a României. Leul pare să fi inversat trendul pe care cursul părea că s-a înscris încă din luna februarie, iar paritatea s-a oprit, astăzi, la 4,7508 lei/ euro, cel mai bun nivel din 5 maartie până acum.

Curs valutar, luni, 8 aprilie. Totuși, aprecierea din ultima perioadă a monedei naționale vine pe fondul creșterii dobânzilor ROBOR. Cu cât dobânzile sunt mai mari, deci leul este mai căutat, cu atât și cursul este mai bun.

Curs valutar, luni, 8 aprilie. Este posibil, însă, ca, după ce a intrat în vigoarea ordonanța care stabiliște că ROBOR nu va mai conta în stabilirea dobânzilor pentru credite populației și firmelor, cursul de schimb să revină o pantă de creștere a euro.

Curs valutar, luni, 8 aprilie. În orice caz, euro se află încă mult sub estimările analiștilor care, șa începutul anului, în contextul șocului provocat de OUG 114 în vedeau, înn scenariile pesimiste, chiar și către 5 lei.

Curs valutar, luni, 8 aprilie. În mod normal, leul tinde să se aprecieze în perioada de vară, când în țară intră mai multă valută, inclusiv adusă de românii care vin să își facă vacanța împreună cu familia.