Prezent la ceremonia premiilor Hyperloop Pod, care se desfăşoară la Universitatea Texas A&M, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a prezentat o idee care ar putea revoluţiona transportul, precizează Noobz.ro.

Fondatorul proiectelor Tesla, care produce automobilele electrice, cât şi bateriile Powerwall, dar şi SpaceX, care vrea să facă posibilă călătoria pe planeta Marte, a vorbit şi despre un proiect care îşi propune să dezvolte un avion 100% electric, cu capacităţi de decolare în plan vertical.

„M-am gândit un pic mai mult la decolarea şi aterizarea unui avion electric, în plan vertical. Cred că suntem aproape de a obţine aşa ceva. Chiar sunt tentat să fac aşa ceva„, a afirmat Elon Musk.

Un astfel de proiect este unul foarte ambiţios. Spre deosebire de un avion convenţional, care decolează şi aterizează în plan orizontal, avionul pe care Tesla l-ar putea dezvolta nu va mai avea nevoie de o pistă lungă, ci numai de un spaţiu suficient pentru o aterizare şi o decolare verticală, ceea ce îl face mult mai flexibil.

Cu siguranţă, Elon Musk are mai multe detalii decât vrea să divulge. Ultima dată când CEO-ul Tesla a avut o idee, a fost în 2013 şi era despre un sistem feroviar Hyperloop, de mare viteză.

Citeşte mai departe.

Te-ar putea interesa și: