Declaraţia a fost făcută de premierul Emil Boc, aflat într-o vizită la Cluj, unde a participat la inaugurarea stadionului Cluj Arena şi a vizitat şantierului variantei de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.

Imediat ce s-a aflat despre plecarea Nokia de la Cluj, premierul Emil Boc a solicitat o întâlnire de urgenţă cu conducerea  Centrului Român pentru promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, instituţie care a şi fost trecută în subordinea premierului.

Consilierul de stat Andreea Vass a anunţat joi că cel mai târziu în luna martie un investitor va ajunge la fabrica de la Jucu, în prezent autorităţile purtând discuţii cu 10 companii, printre care şi din domeniul auto.

Premierul Emil Boc a anunţat, totdată, că în perioada următoare vor fi inaugurate trei capacităţi de producţie, investiţii în valoare de ordinul zecilor de milioane de euro, şi care vor crea sute de locuri de muncă.

"Am cerut ministrului Finanţelor să urgenteze aplicarea schemelor de ajutor de stat pentru firmele care creează peste 50 de locuri de muncă şi peste cinci milioane de euro investiţii, în funcţie de aceste lucruri se pot acorda ajutoare de stat", a spus Emil Boc.

El a menţionat că a inventariat 21 de proiecte care se află în diverse faze de negociere pentru atrager5ea de investuiţii în România.

" Le voi urmări personal ca mod de implementare. Voi fi un element suplimentar de mediere între Guvern şi autorităţile locale pentru acordarea de avize şi a nu se întârzia emiterea autorizaţiilor, cum se mai întâmplă în ţară", a spus Emil Boc.