“Deci ce înseamnă o tehnologie care să ne permită să construim ditamai casele? Ei bine, ea există de 2500 de ani. Se numește oculație sau altoirea copacilor, sau îmbinarea materiei într-un sistem vascular contiguu. Iar noi facem ceva diferit față de ceea ce am făcut în trecut. Îi adăugăm un minim de inteligență. Folosim CNC pentru a monta schele pentru a antrena materia semi-organica, plantele, într-o geometrie specifică care crează o casă pe care noi o numim Fab Tree Hab (Fabulosul Copac Locuință). Se potrivește în mediul înconjuător. Este mediul înconjurător. Este chiar peisajul”, a explicat Joachim.

Arhitectul american susţine că am putea avea sute de milioane de astfel de case, care absorb carbonul. “ Puteți avea 100 de milioane de familii sau lua lucrurile din suburbii, pentru că acestea sunt case care fac parte din mediul înconjurător. Imaginați-vă un sat înainte de creștere – durează între 7 și 10 ani –și totul este verde”, a mai spus Joachim.

Și nu numai că facem casa vegetală, dar noi creăm și mediul artificial pentru carne, sau case asupra cărora în prezent efectuam cercetări în Brooklyn, unde, în calitate de birou de arhitectură, pentru primul de felul său, încercăm să integrăm un laborator biologic molecular și să începem să experimentăm cu medicina regenerabilă și ingineria țesuturilor și să începem să ne gândim cum ar fi viitorul dacă arhitectura și biologia ar deveni un singur domeniu”, a mai zis arhitectul.

Joachim susţin că a făcut timp de doi ani cercetări în laboratorul său,iar ceea ce face este să crească matrice extracelulare din enzime PIGS. Folosim o imprimantă cu cerneală modificată. Și imprimam geometrie. Imprimăm geometria acolo unde putem face obiecte cu design industrial precum pantofi, curele de piele, genți, etc., astfel că nici o creatură sensibilă nu este lezată. Nu există victime. Este carne dintr-o epruvetă. Deci teoria noastră este aceea că în cele din urmă ar trebui să facem acest lucru în privința caselor”, a completat Joachim.