Statele Unite vor avea o nouă bancnotă de 100 de dolari, care va arăta complet diferit faţă de cea de până acum.

Singurul lucru pe care cele două versiuni îl au în comun este fotografia lui Benjamin Franklin, care rămâne în continuare pe bancnota de 100 de dolari. Ceea ce este foarte special la noua bancnotă este faptul se bucură de efecte vizuale cum ar fi schimbarea culorii numărului 100 în funcţie de unghiul din care este privită bancnota. De asemenea, elementele de securitate sunt implementate cu ajutorul tehnologiei 3D.

Atât imaginea lui Benjamin Franklin cât şi cea a Independence Hall din Philadelphia au fost modificate în aşa fel încât să nu poată fi falsificate.

0-50725-foto.jpg

Noua bancnotă nu va intra în circulaţie până în februarie 2011, guvernul american dorind să existe o perioadă destul de mare de timp în care să-i poată obişnui pe americani, dar şi pe cei care utilizează dolari pe întreg mapamondul.

0-50726-foto.jpg„Estimăm că două treimi din bancnotele de 100 de dolari circulă în afara Statelor Unite ale Americii”, a declarat Ben Bernanke, preşedintele Fed-ului, care a ţinut să precizeze că în momentul de faţă bancnotele de 100 de dolari aflate în circulaţie însumează peste 6,5 miliarde de dolari.

Noul design al bancnotei de 100 de dolari ar fi trebuit să fie finalizat în 2008, însă guvernul american a trebuit să mai lucreze la elementele de securitate, mai ales în condiţiile în care această bancnotă este cea mai predispusă la falsificare. Geithner a ţinut să precizeze că noua bancnotă se bucură de cea mai înaltă tehnologie disponibilă la ora actuală împotriva operaţiunii de falsificare.

 

DETALII:
Pentru a vedea mai multe imagini cu noua bancnotă, click aici