"O treime dintre românii care se întorc vara în țară întreabă la compania de închiriei de mașini BMW, Audi, Mercedes, dar doar o parte din ei și le și permit, în final. În acest caz, unii se mulțumesc cu automobile din categoria Volkswagen, iar cei care vor să plătească și mai puțin aleg Loganul. Prin comparație, străinii care vin în vacanțe în România nu întreabă aproape niciodată de mărci premium, ci închiriază break-uri de la mărcile medii sau mașini mai mari, cu 8+1 locuri", a declarat George Tacciu, Directorul General al companiei.

Nu sunt puține cazurile de români întorși de la muncă din străinătate care au închiriat automobile BMW cu 140 euro pe zi, când oferta la clasa compact de tipul Opel Astra, era de 40 de euro pe zi. Cele mai scumpe mărci le închiriază, însă, oamenii de afaceri străini ajunși în interes de business în România. Cu toate acestea, numărul de români care închiriază mașini din clasa luxury pe perioada vacanței de vară, mai ales, este cu 10% mai mare decât al restului clienților. 

Perioada de vârf a verii pentru închirierea de mașini în România este 01-25 august, intervalul în care majoritatea românilor din străinătate intră în concediu. În această perioadă, cererea de mașini de pe piață depășește oferta. Închirierea unei mașini costă, în medie, în funcție de marcă și tip, între 25 și 120 euro, dar poate ajunge și la 189 de euro pe zi.

"August, fiind o lună aglomerată, cei care închiriază mașini în țară au șanse să primească un upgrade de clasă, pentru că având o rezervare anterioară, este posibil ca flota să fie deja ocupată. Adică, dacă au plătit pentru o mașină de tipul Opel Astra, din clasa compact, care acum este închiriată altor clienți, poate la un preț mai bun pentru companie, acesta poate primi un upgrade, station wagon sau SUV", a mai spus George Tacciu, Directorul General al companiei.
 
Străinii închiriază, în medie, în această perioadă o mașină pentru 6,7 zile, românii care se întorc din străinătate pentru 17 zile, iar românii care locuiesc în România pentru 11 zile.