Acestea ar trebui să îți asigure o vizibilitate perfectă, dar să te și facă vizibil, la rândul tău, în trafic. Atunci când una sau mai multe dintre luminile autoturismului tău nu funcționează cum ar trebui și nu oferă vizibilitatea necesară, ar trebui să te preocupi de remedierea acestei situații, pentru a evita situațiile neplăcute.

 

Începe cu becurile auto, care s-ar putea să fie arse sau să nu mai lumineze cum trebuie, din cauza vârstei acestora. Dacă nu becurile sunt motivul pentru care vizibilitatea ta la volan a scăzut, îndreaptă-ți atenția către carcasa farurilor. Din cauza umidității, a poluării sau a materialului antiderapant aruncat pe timpul iernii pe carosabil, acestea se mătuiesc și nu mai permit trecerea completă a luminii becurilor. Iată cum ai putea curăța farurile chiar pe locul din parcare, cu costuri minime și soluții pe care, cel mai probabil, le ai deja în casă, prin cinci metode simple.

 

1. Apă caldă și detergent de vase

Cine a spus că detergentul de vase este bun doar în bucătărie? Farurile mașinii tale pot fi curățate în câteva minute, dacă pui într-un vas puțină apă caldă în care umezești un burete fin. Peste buretele umed pune puțin detergent de vase și șterge circular farurile, pe care le poți clăti mai apoi cu apă caldă. Lasă-le să se usuce natural sau șterge-le cu o cârpă curată.

 

2. Pastă de dinți

Tot cu mișcări circulare și puțină pastă de dinți aplicată direct pe carcasa farurilor poți obține strălucirea lor. Procedura ar trebui să dureze aproximativ cinci minute, după care suprafața curățată trebuie clătită cu apă curată. Dacă farurile nu sunt suficient de clare pe cât ți-ai dori, repetă acest pas.

 

3. Polish

Luciul farurilor poate fi redat cu ajutorul unei creme speciale de polish pe care o poți comanda sau cumpăra de la aproape orice magazin cu specific auto. După ce ai aplicat puțină cremă de polish pe faruri, folosește o bucată bumbac sau o cârpă pentru a șterge circular farurile. Vei observa diferențe încă din primele secunde ale procedurii.

 

În cazul în care aceste metode nu dau rezultatele dorite, îți recomandăm să înlocuiești farurile cu unele noi, care nu doar că vor schimba aspectul mașinii tale, dar îți vor oferi și vizibilitatea de care ai nevoie atunci când conduci. Și dacă vrei să fii sigur că vei păstra cât mai mult aspectul nou și curat al farurilor tale, ar fi bine să lipești pe acestea imediat după ce le-ai curățat sau înlocuit o folie protectoare, care poate fi schimbată atunci când se opacizează foarte ușor. Aceasta va avea rol de scut între particulele de praf, insecte, umezeală și farurile mașinii tale, păstrându-le aproape intacte pentru mult timp.