Visul multor profesionişti din orice domeniu este să lucreze în străinătate. Dar consolidarea unei cariere internaţionale presupune mai mult decât ai putea crede la prima vedere. Iată de ce ai nevoie pentru a fi pregătit pentru o astfel de experienţă:
 
1. Aptitudini recunoscute internaţional

Dacă vrei ca aptitudinile tale să aibă relevanţă la nivel global, ai nevoie de certificari internaţionale, diplome care să fie recunoscute în ţară în care plănuieşti să lucrezi. De exemplu, daca eşti pasionat de contabilitate şi ai de gând să lucrezi în străinătate, o certificare ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) îţi va demonstra abilităţile profesionale în cadrul statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
Pana la uniformizarea sistemului de învăţământ la nivel global, care să permită o internaţionalizare a pieţei forţei de muncă, angajatorii vor cere astfel de probe ale aptitudinilor cu care te mândreşti.
 
Mobilitatea la nivel internaţional variază în funcţie de aria profesională. Astfel, există domenii care, prin caracterul lor universal şi aplicabil internaţional, permit specialiştilor să lucreze în orice ţară. Un exemplu îl constituie specialistii IT, a căror activitate nu este substanţial modificată dacă lucrează într-o ţară sau în alta. La polul opus se află sectorul financiar sau cel juridic.
 
2. Cunoaşterea a cel putin unei limbi de circulaţie internaţională

În afară de cunoştintele obligatorii cu privire la domeniul de specialitate în care aspiri să lucrezi in străinătate, trebuie să cunoşti cel puţin o limbă de circulaţie internaţională.

DETALII:
Citeşte articolul intreg pe hipo.ro