Tocmai datorită disponibilității largi, este important să abordăm o conduită responsabilă și să înțelegem și riscurile potențiale grave, care pot surveni în urma unei expuneri prea mare în acest mediu. Informații despre casino online găsite pe site-uri precum cazinouri.info dar înainte să vă bucurați de astfel de activități de agrement, trebuie să știți cum să vă protejați de probleme de adicție.

Pentru a menține un mod de joc echilibrat sunt mai mulți pași fundamentali pe care trebuie să îi marcăm și de la care să nu ne abatem sub nici o formă.

Jocurile de noroc nu reprezintă un venit garantat! Foarte mulți oameni s-au îmbogățit în urma unei loterii câștigătoare, un jackpot imens sau o combinație câștigătoare la sloturi, însă aceștia reprezintă minoritatea. Cazinourile și sălile de pariuri au fost construite cu scopul de a primi mai mulți bani decât dau, automat, pe termen lung jucătorul pierde, operatorul câștigă. Acesta este și principiul jocurilor de noroc, sub toate formele, majoritatea pierde, minoritatea câștigă. Mulți omeni dezvoltă probleme de adicție deoarece păstrează falsa așteptare că ei sunt următorii mari câștigători și nu mai au buton de oprire.

Bugetul separat pentru jocurile de noroc este următorul lucru pe care trebuie să îl luăm în considerare. Atunci când vrem să folosim acest mod de divertisment în detrimentul altei forme, stabilirea unui buget este fundamental. În nici un caz nu trebuie să folosim banii care ne asigură confortul zilnic, cum sunt banii pentru chirie sau alte facilități. Foarte mulți jucători adoptă poziția de a dubla pariul doar pentru a recupera o pierdere. Oricine poate încerca această strategie dar în momentul în care s-a depășit bugetul fixat, devine deja o problemă foarte mare.

Limitarea timpului și pauzele regulate păstrează balansul. Operatorii licențiați, conform legilor în vigoare, sunt obligați să pună la dispoziția jucătorului posibilitatea de a seta limite de timp pentru ei înșine. În momentul în care aceastaă limită a trecut, jucătorul este anunțat și este întrebat dacă se dorește continuarea. Acesta este momentul cheie în care trebuie să luăm o pauză și să decidem în mod calm, dacă mai avem nevoie să continuăm. Fără această pauză, creierul este în continuare sub influența dopaminei și se pot lua decizii greșite. Ideal este să echilibrăm jocurile de noroc și cu alte activități de divertisment, ca acestea să nu predomine.

Identificarea categorie de jucător în care cădem este de asemenea crucială, deoarece aceste sunt semne mici dar care luminează probleme mari. Dacă nu obținem stări pozitiv, ci dimpotrivă, avem stări nervoase, este timpul să privim lucrurile de la distanță, cu sinceritate.  Această analiză trebuie făcută cu sinceritate și mulți jucători o ignoră, considerând că este ceva de scurtă durata. Nu va trece, mai mult, va crea situații mult mai neplăcute in viitor și încet, vor acapara toate planurile existenței.

Niciodată sub influența alcoolului sau drogurilor! Drogurile și alcoolul afectează judecata iar atunci când jucam cu banii noștri, ar fi bine să fim conștienți de acțiunile noastre. Atunci când suntem sub influență, reacțiile sunt mai întârziate, luăm decizii impulsive, ignoram regulile și ne credem invincibili – primul pas către faliment.

Suntem cu toții conștienți de pericolele jocului online. Dacă nu există măsuri de precauție, persoanele cu personalități dependente  pot pierde controlul extrem de rapid și să dezvolte o problemă de jocuri de noroc. Știința încă se luptă să înțeleagă fenomenul de dependență si efectuează experimente prin scanări cerebrale de zeci de ani, pentru a înțelege mai bine relația dintre procesul de gândire al jucătorilor cu probleme și cel care nu este afectat de jocurile de noroc. 

De-a lungul timpului, experții au descoperit că jocurile de noroc eliberează aceleași substanțe chimice în creier, ca cele eliberate atunci când iau anumite stupefiante, subliniind în mod eficient pericolele pe care le aduce jocurile de noroc.

 Una dintre măsurile pe care trebuie să le ia un operator de jocuri de noroc pentru obținerea licenței este de asigurarea posibilității jucătorilor de a seta limite proprii, de timp și la mize și de a avea posibilitatea să se excludă cu ușurință de pe site-urile cazinourilor online. 

Jocul excesiv nu înseamnă neapărat o dependență însă poate fi un semn. Dacă nu reușești să stai departe de jocuri pentru o perioadă de timp, fără să te gândești la ele, atunci este un semn alarmant și ar trebuie să te oprești. Odată cu reglementarea industriei s-au cerut și înființarea unor asociații de ajutor, unde oameni pregătiți pot ajuta jucătorii asupra problemei de dependență și se reveni asupra unei forme sănătoase de joc.

 

Articol susţinut de Oomphwebservice.com