Nu este nimic mai bun decât să vă dedicați acelei pasiuni pe care o aveți și să o transformați înttr-o profesie, astfel încât să lucrați făcând ceea ce vă place cel mai mult în lume. Și dacă ați decis să deschideți atelierul mecanic și să vă gestionați afacerea, este important să examinați câteva detalii pentru a evita problemele. De asemenea, trebuie să rețineți că din atelier nu pot să lipsească fie un elevator auto, fie un elavator vulcanizare, fie un elavator 2 coloane.

Fiecare dintre pașii din procesul de creare a afacerii dvs. trebuie să fie bine definit și trebuie să studiați cu calm întreaga situație, astfel încât să nu faceți greșeli, să studiați cu certitudine locul în care îl deschideți, care sunt cei mai mari concurenți și dacă doriți să vă specializați pe orice domeniu sau să aveți un atelier care să presteze servicii generale.

De asemenea, este important să vă asigurați afacerea. Prin urmare, nu uitați să încheiați o asigurare, fiindcă întotdeauna este mai bine să puneți răul în față.

Procedurile sunt cea mai enervantă parte a întregului proces de creare a unei afaceri, un adevărat labirint administrativ pe care toți dorim să-l evităm, dar care este necesar. Oricum, este important să nu disperați și să mergeți înainte cu calm. Demersurile pot varia în funcție de locația dvs. Important este în primul rând obținerea autorizației de funcționare.

Primul pas pentru a vă deschide atelierul: un mecanic

Este posibil să doriți să vă ocupați de partea administrativă sau începeți să reparați motoare și ale părți ale mașinii, dar este important să țineți cont de pregătirea profesională necesară pentru a putea repara motoare și ocupa de sistemele electrice.

Având cei mai buni mecanici disponibili, veți domina piața. De exemplu, pentru a repara autoturisme second-hand, este nevoie de cineva care are multe cunoștințe despre o gamă variată de motoare și accesorii, astfel încât aveți nevoie de un mecanic cu experiență. Dacă ați fi client, nu ați vrea ca mașina să vă fie reparată de un mecanic fără experiență.

De asemenea, este foarte important să dispuneți de furnizori buni și să încheiați contracte valoroase, deoarece este necesar un flux de produse care să ușureze munca în cadrul atelierului  mecanic. De exemplu, dacă trebuie să reparați o mașină foarte veche, puteți merge la un centru de dezmembrări auto și achiziționa piese la prețuri foarte accesibile.

Atelierul dvs. va avea nevoie de diverse produse pentru desfășurarea activității (piese auto și unelte), lubrifianți, produse de curățat, uleiuri etc., iar toate aceste instrumente și accesorii înseamnă o mulțime de cheltuieli, cel mai aprig dușman al unei afaceri la început de drum.

Infrastructura atelierului auto este foarte importantă

Putem spune că în cadrul investițiilor care trebuie făcute, cea mai scumpă (dar necesară) va fi adaptarea acestuia la echipamentele cele mai avansate, de ultimă generație și de cea mai bună calitate.

Elevatoarele cu 2 coloane sunt, de obicei, una dintre cele mai bune opțiuni, deoarece acestea sunt cele mai economice și permit mecanicului să lucreze confortabil, având o manevrabilitate excelentă. În cazul în care nu doriți un elevator, puteți utiliza cricul clasic, instalația minimă pentru a efectua reparații importante la mașinile clienților.

Parcarea atelierului dvs. este foarte importantă. De preferință, trebuie să fie acoperită și să facă parte din spațiul destinat atelierului. În plus, este bine ca în parcare să încapă minim 4 mașini. Importanța mărimii sale este simplă. Cu cât vor exista mai multe mașini, cu atât veți avea mai mult de lucru, ceea ce înseamnă că profitul afacerii dvs. va fi unul substanțial. Mult succes!