Sforăitul este o tulburare care poate avea consecințe medicale serioase. Din fericire, există câteva metode surprinzătoare care pot elimina sforăitul și vă pot ajuta să aveți un somn mai liniștit, scrie womansworld.com.

Cum poate ajuta uleiul de eucalipt

Se știe că uleiul de eucalipt curăță sinusurile și plămânii, iar acum noi dovezi arată că frecarea tălpilor cu acest ulei poate reduce semnificativ sforăitul. „Apăsând pe anumite zone, numite reflexogene, îmbunătățim fluxul de sânge și oxigen direct către sinusuri”, explică expertul în reflexologie Michelle Ebbin.

”Dacă aplicăm uleiul în talpă, deschidem căile de aer, astfel încât să putem respira mai bine și să reducem sforăitul.”

Ce trebuie făcut: înainte de culcare, se pun două picături de ulei de eucalipt, diluate într-o de cremă pentru picioare și începem să masăm la baza celor trei degete mijlocii, timp de 30 de secunde pe fiecare picior.

Un strat dublu de cearșafuri

Femeile care au bufeuri au de două ori mai multe șanse de a sforăi. Cercetările Clinicii Mayo sugerează că 80% dintre femeile care suferă de transpirații nocturne și-ar putea reduce riscul de a sforăit la jumătate dacă pun pe pat un cearșaf suplimentar. Acesta atrage umezeala de pe piele în timp ce dormim, menținând temperatura constantă a corpului și împiedicând sforăitul, astfel încât să avem un somn profund și odihnitor.

Exerciţiul care poate fi făcut zilnic

Poate părea amuzant, dar funcționează în multe cazuri. Este un exercițiu simplu. Trebuie să deschidem gura cât mai larg posibil şi să scoatem limba afară cât mai mult. Această postură trebuie păstrată în timp ce mişcăm limba în sus, în jos, la stânga şi la dreapta, timp de două rotaţii complete.

Dacă exersăm astfel zilnic muşchii interiori din partea din spate a gâtului vor fi întăriți și tonifiați, scăpându-ne în timp de sforăit. „În același mod în care ridicăm greutăți pentru a ne antrena bicepșii, tonifierea mușchilor din spatele limbii și gâtului ajută la întărirea căilor respiratorii”, explică Lisa Billars, șefa departamentului de neurologie și medicină a somnului la Kaiser Permanente din Atlanta.