Economiile sunt in scadere, criza financiara nu ne mai slabeste iar viitorul e incetosat. Si totusi, scolile care ofera programe de Master si MBA au venit maine 12 martie in Bucuresti pentru a-si prezenta ofertele educationale. RIMME – Targul Romanesc de Master si MBA este locul unde 31 de institutii din 13 tari isi vor prezenta cursurile adaptate conditiilor economice actuale.

Ieri, 12 martie 2009 intre orele 12.00 – 20.00, Hotel Intercontinental din Bucuresti a gazduit cel mai important eveniment educational postuniversitar al anului. RIMME – ROMANIAN INTERNATIONAL MASTER &MBA EXHIBITION este un eveniment inedit ce ofera vizitatorilor sansa de a interactiona cu reprezentantii a 31 de institutii educationale ce ofera programe de master si MBA in 13 tari: Austria, Belgia, Croatia, Elvetia, Franta, Grecia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Romania, Spania, Ungaria si SUA.

Oportunitatile prezentate sunt deschise in egala masura tinerilor profesionisti si studentilor in ani terminali. Profilul vizitatorilor este descris de Alexandru Ghita, Presedintele Grupului EDUCATIVA, organizatorul evenimentului: „Tineri profesionisti cu 2-3 ani de experienta de munca. In multe cazuri au trecut de la nivelul de junior pe pozitii de team-leader / expert. Simt ca pentru a fi mai eficienti si pentru a-si creste nivelul de competenta profesionala au nevoie de un program academic post-universitar (master sau MBA) care sa-i ajute in acelasi timp sa-si dezvolte reteaua profesionala. Incearca sa evalueze care este cel mai bun moment pentru a-si intrerupe jobul curent si incearca sa balanseze avantajele / dezavantajele aferente.”

„Studenti in ani terminali. Stiu exact care este directia profesionala in care vor sa mearga. Pentru a deveni experti in domeniul lor au nevoie de cunostinte de specialitate pe care le pot obtine rapid si eficient in cadrul unui program de master.”

In paralel cu expozitia propriu-zisa s-au  desfasurat si alte evenimente: seminarii si workshopuri pe tematica studiilor post-universitare in strainatate, simulari de cursuri MBA, discutii cu absolventi romani ai unor universitati de top, selectii pentru burse MBA etc. Tematica conferintelor a reunit:
· Prezentari ale posibilelor destinatii academice: Germania, Olanda, SUA, Grecia
· Povesti de success / Trasee individuale de cariera
· Cum sa-ti alegi un program de MBA – ce-ti poate oferi un astfel de program in contextul crizei actuale
· Surse de finantare alternative in conditiile reducerii abrupte a creditelor educationale / de nevoi personale
· Comparatie intre programe internationale / regionale / locale

Dintre titlurile prezentarilor am selectionat cateva: „MBA la Harvard si cariera in Romania”, „Applying to MBA programs in the USA”, „KAUST Discovery Scholarships”.

Cativa dintre vorbitorii care au intrat in dialog cu vizitatorii evenimentului: Merel van der Wal –  International Master Coordinator la Radboud University Nijmegen; Katja Lasch – Director la DAAD Information Centre; Ovidiu Petreaca – Harvard MBA si Partener la BAC Romania; Dragos Preda – Vice-Presedinte la Liga Studentilor Romani in Strainatate.

Simularea unui curs MBA

Unul din punctele de atractie ale evenimentului  este simularea de curs MBA a celor de la CEU Business School, partenerul academic al evenimentului. Cursul va fi sustinut de profesori de talie internationala ai CEU Business School si va avea loc in ziua imediat urmatoare expozitiei, in 13 martie 2009. Vizitatorii pot afla astfel, in mod direct, cum sunt sustinute cursurile MBA la o scoala cu prestigiu in acest domeniu, se pot convinge de calitatea modului de predare. Tot ce trebuie facut pentru ca cineva sa se inscrie la curs este sa viziteze standul CEU Business School din cadrul RIMME unde i se vor da toate detaliile necesare.

Bursele accesibile la RIMME

CEU Business School ofera, prin concurs, patru burse integrale MBA. Detaliile inscrierii la concurs sunt disponibile pe site-ul evenimentului, www.rimme.educativa.ro.  Un alt concurs ce se va desfasura in cadrul evenimentului este cel oferit de Cotrugli Business School, care oferă, prin concurs, 3 burse partiale Executive MBA şi 3 burse partiale MBA. “Bursele oferite se ridică la valoarea de 45.000 euro şi sunt adresate young, middle si senior managerilor din Romania.” spune Daniela Bervar, reprezentat Cotrugli Business School.