Fulgii de ovăz conțin cantități mari de fibre solubile unice, numite beta-glucani, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, reducerea nivelului de zahăr din sânge și a răspunsului insulinic sau îmbunătățirea răspunsului imunitar.

Iată cum pot fi consumați fulgii de ovăz, dacă v-ați plictisit de formula clasică de la micul dejun, potrivit runningtothekitchen.

Bile energizante cu ovăz

Ovăzul este baza perfectă pentru bile energizante, deoarece este plin de fibre și poate fi amestecat cu nuci, semințe și îndulcitori pentru o gustare rapidă și sănătoasă. Sunt un preparat ideal pentru un boost de energie, înainte de antrenament sau pentru a ne remonta la amiază.

Biscuiți cu ovăz

Încorporarea fulgilor de ovăz în fursecuri sau biscuiți le adaugă o textură consistentă și le crește valoarea nutritivă. Se amestecă bine cu o varietate de arome, de la chipsuri de ciocolată la stafide sau cu fructe confiate.

Amestecați fulgii de ovăz într-un smoothie

Adăugarea fulgilor de ovăz în smoothie îl îngroașă și îi crește conținutul de fibre, făcându-l mai sățios și mai hrănitor. Este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua sau după un antrenament.

Folosiți-le ca liant într-o ruladă de carne

Ovăzul poate fi o alternativă mai sănătoasă la pesmet, îmbunătățind textura și adăugând valoare nutritivă, inclusiv fibre, unei rulade de carne. Este o modalitate inteligentă de a face mâncarea puțin mai sănătoasă.

Poate fi o crustă crocantă pentru orice tartă

Fulgii de ovăz creează o crustă grozavă pentru orice tartă. Adaugă și un pic de aromă de nucă, făcând plăcintele și quiches-urile să iasă în evidență. În plus, este o modalitate excelentă de a introduce fibre suplimentare în deserturi.

Ca topping peste plăcintă sau ștrudel

Aruncă fulgi de ovăz peste plăcinta cu afine sau peste ștrudelul cu mere. Oferă o textură crocantă perfectă, care este mult mai bună decât zahărul simplu. În plus, este un truc ușor pentru a consuma ovăz.

Adăugat în pâinea de casă

Presărați fulgi de ovăz când coaceți pâine. Adaugă o textură plăcută și o ușoară dulceață, care este perfectă. Obțineți o pâine care nu numai că are un gust grozav, ci și mai multe fibre.

Utilizați ovăz pentru risotto, în loc de orez

Folosiți ovăz în loc de orez pentru următorul risotto. Va oferi o textură foarte frumoasă, cremoasă, la fel de bună, dacă nu mai bună, și este o modalitate distractivă de a face cina mai interesantă.

Ingredient pentru aripioare de pui crocante

Acoperiți aripioarele de pui prăjite într-un amestec de ovăz și semințe de susan pentru un exterior foarte crocant. Va face acest preparat mai sănătos și la fel de crocant și delicios, fără să folosiți gluten.

Clătite cu fulgi de ovăz

Rețeta clasică de clătite a evoluat într-o mulțime de variante, dar se prepară de obicei doar din făină, lapte, ouă și sare. Clătitele pe bază de ovăz, fără făină, este simplă, sănătoasă și reconfortantă.