Este vorba despre un proiect care va ajuta la economisirea energiei. Soluția este dezvoltată de E.ON și Microsoft.

„Folosindu-se de Inteligenţa Artificială şi de Internet of Things (IOT), platforma de control este una care învaţă în permanenţă şi este capabilă să se transforme într-un asistent personal. În mod foarte convenabil aşadar, sistemul de management al energiei propus de E.ON va putea anticipa momentul în care proprietarii se întorc acasă, de exemplu, setând dinainte temperatura dorită în locuinţă. Proprietarii pot, de asemenea, şi să controleze consumul de energie până la nivelul la care se asigură că, ori de câte ori e posibil, este utilizată doar energia autogenerată”, se arată în comunicatul E.ON, citat de Agerpres. 

De asemenea, va fi posibil ca electricitatea în exces provenită de la o baterie de autovehicul electric sau de la un sistem fotovoltaic să fie comercializată pe piaţă, în cazul în care preţurile sunt mari şi comercializarea aduce beneficii proprietarului. În plus, sistemul poate şi să identifice disponibilitatea de energie regenerabilă ieftină din reţea, în cazul în care electricitatea produsă în casă nu este suficientă. E.ON va fi prima companie de energie care oferă această soluţie în Europa. 

În ceea ce priveşte siguranţa datelor şi ţinând cont de de faptul că fiecare sistem de management al datelor energetice din fiecare locuinţă se stochează şi se criptează extrem de multe informaţii, acestea sunt protejate de către Microsoft Azure Sphere, soluţia Microsoft pentru securizarea dispozitivelor conectate la internet.