Cererea în industria IT este foarte mare, piața evoluează, iar firmele de IT concurează pentru a răspunde cerințelor din ce în ce mai complexe ale clienților. 
Viitorul pentru antreprenoriatul online arată bine în România. Industria IT este într-o continuă creștere, iar ofertele de piață devin din ce în ce mai bune.

 „Această dorință de optimizare venită din partea antreprenorilor și firmelor din România, dată și de faptul că au crescut salariile, dar și maturitatea pieței dă speranțe mari, mai ales pentru domeniul de software din România. Orice software customizat pentru business, pentru afaceri va avea succes în România, pentru că este nevoie de așa ceva. Și nu numai în România”,   a declarat Edward Petrescu, la emisiunea Capital LIVE, emisiune prezentată de Claudiu Șerban şi difuzată în fiecare miercuri pe pagina de Facebook a revistei Capital.

România în următorii cinci ani

„În România au dispărut foarte multe meserii care ar fi fost foarte bine plătite acum, spre exemplu meseria de sudor și nu numai. Totuși, în următorii 5 ani cred că se va reduce numărul de oameni care lucrează în depozite. Omul nu vrea să mai muncească fizic, trebuie să îi ușurezi munca. Angajatul nu vrea să gândească repetitiv. Trebuie să îi dai tot tipul ceva diferit de făcut. Într-un depozit lucrurile sunt repetitive și de aceea este dificil să gasești angajați. Aceeași problemă este și în cazul șoferilor, vedeți că se încearcă automatizarea mașinilor pentru a conduce fără șofer. Nu cred, totuși, că în 5 ani o să se schimbe radical lucrurile, dar,  în viitor, meseriile repetitive vor dispărea”,  este de părere Edward Petrescu.

Emisiunea Capital LIVE, prezentată de Claudiu Șerban, este difuzată în fiecare miercuri pe pagina de Facebook a revistei Capital, de la ora 11.00

 


Te-ar putea interesa și: