Denumită Project LiveWire, noua motocicletă are o autonomie de 130 de mile (209 kilometri), iar Harley-Davidson susţine că poate accelera de la zero la 60 de mile (96 de kilometri) în mai puţin de patru secunde. Încărcarea bateriilor durează între 30 de minute şi o oră.

Începând de săptămâna viitoare, Harley-Davidson va face demonstraţii cu noua motocicletă în 30 de oraşe din SUA, începând cu New York, urmând să utilizeze reacţiile utilizatorilor pentru a face unele modificări la această motocicletă care ar putea să apară pe piaţă abia peste câţiva ani.

Proiectul este un risc pentru Harley, deoarece în prezent piaţa pentru motociclete electrice este foarte mică. Milioanele de vehicule electrice pe două roţi vândute anual sunt aproape în exclusivitate scutere şi biciclete cu motor electric. Cu toate acestea, preşedintele Harley-Davidson, Matt Levatich a subliniat că firma este interesată în potenţialul pe termen lung, indiferent de cererea imediată.

'Noi credem că tendinţele cu privire la tehnologia vehiculelor electrice precum şi în ceea ce priveşte deschiderea consumatorilor faţă de vehiculele electrice, atât automobile cât şi motocilete, sunt în creştere. Astfel că nimeni nu poate în prezent să facă previziuni cu privire la cât de mare va fi această industrie sau cât de semnificativă va fi' a spus Matt Levatich.

Harley-Davidson a vândut peste 260.000 de motociclete convenţionale anul trecut şi în prezent caută noi pieţe de desfacere la nivel mondial. AGERPRES