AFI Europe lucrează deja la partea de construcţie a proiectului din Braşov, care va cuprinde un mall cu trei etaje şi o suprafaţă comercială de 45.000 mp şi o clădire de birouri de 25.000 mp, ce va fi construită în două etape. Proiectul se construieşte în locul fostei platforme industriale Hidromecanica, rămas un teren de circa patru hectare, achiziţionat în 2010 de operatorul hipermarketurilor Cora şi vândută în pierdere către AFI Europe în 2015 pentru 9,7 mil. euro.

Proiectul israelienilor, care are ca dată de inaugurare anul 2018, intră în competiţie directă cu noul centru comercial Coresi Shopping Resort aflat în proprietatea grupului francez Auchan.

„AFI Braşov este un proiect important şi un punct de referinţă în strategia de dezvoltare a companiei şi suntem bucuroşi că, prin semnarea acestui contract de închiriere, acesta începe să prindă contur dincolo de planurile de pe hârtie”, a declarat David Hay, CEO-ul AFI Europe România.

Acesta este al treilea centru comercial care urmează să fie dezvoltat de AFI Europe în România, după AFI Cotroceni (81.000 mp închiriabili) în Bucureşti şi AFI Ploieşti, care are o suprafaţă închiriabilă de 34.000 mp.

“Carrefour îşi continuă planurile de extindere în toate formatele de magazine şi îşi reafirmă încrederea în creşterea pieţei româneşti”, a declarat Anca Damour, Property Division Director în cadrul Carrefour România.

Israelienii de la AFI Europe sunt autorii celui mai scump complex imobiliar realizat în România, o performanţă greu de egalat. Aceştia au investit peste 430 mil. euro în construcţia celui mai mare mall din ţară şi a cinci clădiri de birouri care flanchează centrul comercial din Cotroceni. Între timp, valoarea de piaţă a proiectului a crescut la circa 630 mil. euro, dar creditele care îl însoţesc sunt uimitoare. Cele patru împrumuturi pe care investitorul le-a accesat pentru a ridica ansamblul imobiliar depăşesc 300 mil. euro. După ce a închiriat aproape integral birourile, AFI Europe se pregăteşte acum să încheie cea mai mare tranzacţie imobiliară cu clădiri de birouri înregistrată vreodată de piaţa locală. Compania a semnat vara trecută o scrisoare de intenţie pentru vânzarea birourilor de lângă AFI Palace Cotroceni cu fraţii Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, şi ar putea obţine de pe urma lor peste 150 mil. euro.