Ceea ce a pornit de la o simplă nevoie s-a transformat treptat și pe alocuri rapid devenind astăzi o adevărată industrie, în care designul este la fel de important că funcționalitatea și utilitatea unei perechi de încălțări.

Trecut vs. prezent: principalele diferențe între pantofii de odinioară și cei de astăzi

Cu toate că principalele caracteristici și rolul pantofilor nu s-au schimbat de-a lungul timpului, dacă trecem în revistă tendințele în ani observăm că în privința culorilor, materialelor și designului vorbim de schimbări aproape tot timpul. Moda se schimbă inclusiv la capitolul încălțări, cunoaște deseori evoluții spectaculoase, iar acest fapt nu poate fi decât îmbucurător.

pantofi

Una dintre diferențele majore între pantofii care se purtau în trecut și cei pe care îi purtăm astăzi este modul în care aceștia sunt confecționați. Dacă în trecut majoritatea încălțărilor erau făcute manual de către meșteri pricepuți, astăzi vorbim de mari fabrici care pot furniza un volum mare de produse.

Pantofii în zilele noastre

Istoria pantofilor este îndelungată și foarte interesantă. Un salt spectaculos în ceea ce privește moda pantofilor s-a produs la mijlocul secolului 20 odată cu apariția culturii pop în America care era asociată cu dorința de a fi diferit,  unic și de a fi parte unei anumite subculturi.

Materii prime mai ieftine, structuri noi și un stil de viață diferit au schimbat imaginea domnilor și a doamnelor.

Încălțăminte elegantă și a fost treptat înlocuită cu modele practice care deveneau din ce în ce mai populare, cu încălțămintea trendy, colorată, mereu diferită.

Actorii și cântăreții de la Hollywood au influențat foarte mult formarea și popularitatea acestor noi modele de încălțăminte. Trupa Beatles a popularizat pantofii Chelsea, actrița Audrey Hepburn a popularizat pantofii cu toc kitten, iar în școli fetele începuseră să poarte pantofii Mary Jane. Vezi și modele trendy de pantofi pe answear.ro.

Odată ce numărul femeilor care lucrau creștea, moda pantofilor cu toc a început să se schimbe. Pantofii cu platformă care erau populari până atunci au fost înlocuiți cu pantofii cu toc jos, care deveneau nouă modă în privința unei ținute de serviciu.

Care sunt pantofii care revoluționează moda

Unul dintre momentele care marchează definitiv moda încălțărilor din timpurile moderne este apariția pantofilor sport. Aceasta a cunoscut un avânt spectaculos odată cu apariția brandului Converse, care prima dată a lansat pantofii sport de baschet. Acesta a fost primul pas spre trendul pantofilor sport, extrem de actual în zilele noastre atât în modă masculină, cât și în cea feminină.

Astăzi, pantofii sneakers sunt unele dintre cele mai populare modele de încălțăminte, preferate atât de bărbați cât și de femei. Acest tip de încălțăminte sport și-a făcută apariția în fața lumii cu sintagma: “Suntem aici!”. Iar aici nu vorbim nici de departe doar terenul de sport, ci și podiumurile de modă, dar și rafturile magazinelor. Află acum care sunt cele mai noi modele  de incaltaminte barbati pe answear.ro.