Jia Tolentino, autoarea colecției de eseuri apreciată de critici Trick Mirror: Reflections on Self-Delusion, și-a spus povestea în timpul apariției pe podcastul Reply All din 2018.

Tolentino, în vârstă de 32 de ani, i-a spus gazdei lui Alex Goldman cum a cumpărat Bitcoin în valoare de aproximativ 50 de lire sterline, echivalentul a 80 dolari în 2012 și cum a cheltuit o parte din ea cumpărând droguri. Cu toate acestea, după ce a primit un laptop nou, nu știa în ce s-au transformat monedele ei rămase.

„Jia spune că a cumpărat Bitcoin în valoare de aproximativ 80 de dolari pentru această achiziție de droguri, dar, în cei șase ani de la achiziția inițială, ea a uitat total ce s-a întâmplat cu bitcoinul.

Potrivit rapoartelor, cele 17,5 monede cumpărate de Tolentino în acel moment ar valora acum 456.253 GBP, în condițiile în care Jia le-a cumpărat inițial în 2012, scrie unilad.co.uk. 

Cum a cheltuit Jia Tolentino 213.000 de dolari pe droguri

Echipa de asistență tehnică Reply All a lucrat pentru a urmări averea pierdută a lui Tolentino, care ar fi valorat aproximativ 213.000 de dolari în momentul podcastului din 2018.

În final, în condițiile în care s-a descoperit că majoritatea criptomonedelor au fost folosite pentru a cumpăra droguri de pe piața Dark Web de pe Silk Road, Tolentino a rămas cu doar 0,00209 bitcoin, în valoare de aproximativ 75 de lire sterline.

„Este foarte rău să ne uităm la asta. Este foarte rău să ne uităm la asta. Chiar … wow. Este atât de jenant. Mai ales când mama mea a fost întotdeauna pe ideea că „Jia nu ar trebui să consumi droguri”.

Și îmi spun: „Mamă, viața mea este pe drumul cel bun” / Este pentru prima dată când am fost de acord că da, ar trebui să nu mai consum droguri”, spunea Jia Tolentino.

Totuși, e de înțeles atitudinea scriitoarei, în condițiile în care în 2012 mulți dintre noi nu ar fi avut niciun indiciu cu privire la modul în care valoarea Bitcoin va crește și, fără îndoială, există o mulțime de alte persoane care au trecut printr-o situație similară.