S-a umplut plaiul mioritic de teme false în ultima perioadă. Sau non-teme, cum mai sunt denumite. Controversatul raport Matic, care nu spune în esență nimic nou (mai puțin dreptul femeilor de a avorta, încălcând astfel în multe țări, mai ales cele puternic catolice, normele religioase foarte stricte), educația sexuală în școli, conflictul și răfuiala politică internă a PNL-ului și USR-ului. 

Observați vă rog că diversiunile din această perioadă se bazează pe sex. Sexul “vinde” atât în publicitate cât și în politică. 

Dar ce ar trebui să “vândă” aceste diversiuni? Distragerea atenției, evident. Pe același principiu ca la alba-neagra, când trebuie să fi atent la orice altceva mai puțin la mișcarea din fața ta. De ce toate aceste subiecte care au făcut deliciul presei și al publicului sunt non-teme? 

Pentru că ele nu tratează și nu se referă la realitățile și la problemele concrete, arzătoare, care ne influențează viața și viitorul, decât într-o mică măsură, fiind teme marginale. 

Raportul Matic, deși controversat și suculent ne spune prin adoptarea sa că persoanele care sunt de fapt femei pentru că altfel nu ar avea aparat reproductiv, dar se consideră bărbați, că pot naște. Această minoritate sexuală formată din femei dar care se consideră bărbați și care în mod evident fac sex cu alți bărbați (sau prin fertilizare in vitro), acum, în mod oficial pot duce o sarcină. La fel ca și până acum de altfel. Nimeni nu a interzis și nici nu a respins până acum acest lucru, deci în esență nu s-a schimbat nimic, mai puțin poate nivelul orgoliului acestei minorități care este acum recunoascută oficial. 

Nu mă pot abține să nu constat două aspecte. În primul rând schimbarea de mentalitate a acestei categorii pe care o denumim generic LGBT. Dacă până acum câțiva ani (nu mulți) aspirația lor era legată de o existență liniștită și pașnică, adică de dreptul de a exista, de curând își doresc cu ardoare nu numai acceptarea, dar și recunoașterea formală din partea societății. Își doresc să devină un “actor societal” cu drepturi depline, un jucător activ. Dificil de spus de ce o minoritate sexuală se aruncă singură în reflector, dorind să aibă putere de influență și de lobby, fiind destul de evident că acest statut le va aduce pe viitor anumite prejudicii. 

În al doilea rând, nu pot să nu remarc preocuparile “Bătrnei Europe”, care, asemenea unui aristocrat îmbuibat și plictisit își umple timpul cu excentricități și trăznăi. Asta în timp ce casa arde în spate, focul riscând să cuprindă toată proprietatea. Cu aristocrat cu tot. 

Deci singura modificare notabilă pe care o aduce aprobarea prin vot a acestui raport este dreptul femeilor de a avorta, adică de a dispune de propriul lor corp și de propria lor viață așa cum consideră de cuviință. O normalitate, mai ales în cazurile tragice și traumatizante în care sarcina nedorită este survenită ca urmare a unui viol de exemplu, iar biserica creștină, deopotrivă catolică și ortodoxă nu are încă înțelepciunea și flexibilitatea de a face distincție între cazuri și între situații, generalizând în mod voit această interdicție. 

Educația sexuală, care nu ar trebui să fie sexuală ci sanitară, în primul rând este binevenită în școala atât timp cât îndeplinește trei condiții ESENȚIALE:

În primul rând să fie o educație anatomică, sanitară și de igienă, toate acestea fiind foarte importante pentru viața și sănătatea viitorului adult. 

În al doilea rând, să se adreseze segmentului de vârstă adecvat, a segmentului de vârstă care poate înțelege CORECT aceste noțiuni. Sunt de acord că NU internetul, cu vastitatea aberațiilor pe care le rostogolește și le promovează, trebuie să fie sursa de informare a copiilor noștri. Dar școala trebuie să ofere informații pertinente, asimilabile, utile și adaptate capacităților de înțelegere a copiilor noștri. Idioțenia cuprinsă în lege (respinsă de Senat de altfel) privitoare la educația sexuală a copiilor între 0-4 ani, adică a sugarilor practic, pică prin simplu fapt ca acești copii nu frecventează școala. INTENȚIA de a introduce în corpul legii această prevedere este însa criminală. 

În al treilea rând, dar categoric nu ultimul, educația sanitară NU trebuie să fie sub nicio formă un paravan din spatele căruia se promovează “valorile” LGBT, precum și a tuturor inepțiilor progresiste privind identitatea de gen. Educația sanitară trebuie realizată în respectul științei și a valorilor creștine firești care ne guvernează viața. 

Cât dintre lupta caricaturală dintre Cîțu și Orban, Barna și Cioloș, Clotilde și Pâslaru, Cioloș și toată lumea, Voiculescu și oricine pentru ciolanul din spitale, ce am mai putea spune? Circ fără pâine! Ar fi teribil de amuzant dacă acești oameni nu s-ar afla la conducerea țării. Este teribil de trist tocmai pentru că acești oameni se află la conducerea țării și ne decid viitorul, fără să aibă nici macar o fărâmă de dorință de a face ceva pentru țară sau pentru români. Se ard reciproc în sfâșieri politice interne. Să le fie de bine!

Dar ce vor să ascundă de fapt toate aceste petarde? Cunoaștem regula: cu cât diversiunea e mai mare, cu atât elefantul e mai mare!

Să enumerăm doar câteva realități pe care guvernanții  își doresc din tot sufletul, cu ardoare, să NU le vedem. Doar câteva, ele sunt foarte multe, las la latitudinea cititorului să completeze lista. 

Să începem cu educația, dat fiind că acum se desfășoară examenul de Bacalaureat. Din totalul absolvenților de liceu, doar două treimi s-au prezentat la examenul de Bacalaureat. Restul au renunțat, din cauza sărăciei și a problemelor grave cu care se confruntă familiile și părinții lor. Deci avem din start o treime de generație pierdută.

În toamnă școala va începe cu un deficit de 60 621 de posturi didactice, conform declarațiilor ministrului Educației. Salariile mizerabile, bătaia de joc a guvernanților și condițiile precare din multe școli îndepărtează tinerii absolvenți de gândul sau intenția profesoratului. 

Majoritatea analiștilor previzionează o depreciere a leului, astfel încât acesta va defila grațios peste pragul de 5 lei. În condițiile în care românii consumă majoritar din import, este ușor de înteles ce se va întâmpla cu prețurile bunurilor și serviciilor. Spun majoritatea analiștilor, nu mă includ în această categorie, pentru că eu am previzionat acest lucru la începutul anului trecut pentru acest an. Acum când cursul la case și la bănci a sarit de prag, este ușor să faci previziuni subliniind evidența. 

Adăugați creșterile majore la energie și gaze (între 15% si 25%) și închideți ochii!  Aceste creșteri nu se simt foarte tare acum, vara, când mâncăm salată de roșii și ne este suficient, dar până la toamnă mai e puțin. 

Datoria guvernamentală a fost de 34,6% din PIB în 2019 și va fi peste 50%, probabil în jur de 55% la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor. Țineși ochii bine închiși!

Inflație serioasă, masivă, plafonarea veniturilor, șomaj (cât despre șomaj, 80% șomaj în rândul tinerilor cum vi se pare?). Mii de firme închise, executări silite, insolvențe, faliment.

Cireașa de pe tort: privatizarea sănătății. Coplata (fără plafoane maxime), privați abonați la banul public, devalizare instituțională (Agenția pentru “investiții” în sănătate), bătălia pentru spitale, etc, etc. 

Dacă ieșim din amuzamentul (sau disperarea) discuțiilor legate de sarcina la bărbați sau educația sexuală la sugari și ne uităm cu atenție la realitatea din jurul nostru, mai este distractiv? Mai este amuzant? 

Deschideți ochii prieteni! Este ceea ce guvernanții noștri vor să NU îl facem! Să lăsăm discuțiile amuzante despre “sarcina marilor bărbați de stat useristo-plusiști” pentru berea rece de la terasă sau pentru limonada de pe malul mării. 

Să ne uităm atent în jur și să înțelegem ce se întâmplă cu viața și cu țara noastră până nu va fi prea tarziu! Altfel, ramânem cu toții gravizi!