Acesta dispune de o spaţiu închiriabil de 72.000 de metri pătraţi, ocupat în prezent în proporţie de 98%. Mega Mall acoperă 4 niveluri şi are o parcare de 3.000 de locuri dispuse pe 6 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiş.

Mega Mall dispune de o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătraţi, dotată cu o piscină semi-olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli şi tehnologia 4Dx, un nou concept de spaţii de distracţii cu casino, deschis non-stop, un sports bar, unde pot fi urmărite transmisiuni sportive live şi un loc de joacă pentru copii.

Datorită conceptului arhitectural avangardist, Mega Mall devine un punct de reper în Bucureşti. Coridoarele sunt separate de voiduri largi care sporesc vizibilitatea spaţiilor din fiecare etaj şi creează o atmosferă relaxantă de shopping.

Interiorul este iluminat inclusiv natural, prin cele zece cupole cu o suprafaţă totală de peste 1.250 metri pătraţi, precum şi prin două luminatoare masive ce acoperă 1.500 de metri pătraţi.

Vitrinele magazinelor sunt unice în ţară, cu înălţimi de peste 14 metri, ce permit design-uri inovatoare şi atractive.

Centrul comercial Mega Mall este deţinut de fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), iar lucrările au fost finalizate în 15 luni.

Suprafaţa închiriabilă este de 72.000 metri pătraţi şi găzduieşte peste 200 de magazine şi spaţii comerciale ce acoperă toate categoriile de produse şi servicii, inclusiv cel mai nou concept de hypermarket Carrefour.

Din portofoliul NEPI mai fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City şi alte centre comerciale din România, Serbia şi Slovacia.

Peste 400.000 de persoane au vizitat, în primele zile de la deschidere, pe 14 mai, Mega Mall, cel mai mare centru comercial din România, în care au fost investiţi 165 de milioane de euro, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai dezvoltatorului.