Coperta cu Elena Udrea însărcinată, îmbrăcată extrem de sumar, a stârnit un val de reacții mai degrabă negative în mediul online. Acuzații uluitoare s-au abătut asupra Revistei Viva, respectiv a redactorului șef, Dana Enache. Fiind asalatată de internauți, aceasta s-a hotărât să realizeze un interviu live pe facebook în care să explice detalii legate de apariția controversată a articolului cu cea mai celebră blondă din politica românească.

Printre altele, jurnalista a dorit să lămurească un zvon care încă circulă intens în mediul online: câți bani a plătit Revista Viva pentru a o avea pe Elena Udrea pe copertă? Ei bine, Dana Enache a subliniat că nu a existat niciun fel de înțelegere financiară între cele două părți. Nici Elena Udrea nu a dat bani ca să apară pe coperta cunoscutei reviste și nici ea nu a fost plătită.

Pe internet a circulat și informația că mai multe agenții și companii ar fi început deja să-și retragă publicitatea de pe revistă, din cauza valului neașteptat de reacții negative stârnite de controversata copertă.