„Dăncilă dă de înțeles că dacă ar fi fost ea acolo, era altceva, dădea cu ei de pământ. Întrebarea e: cum dădea cu ei cu de pământ? Spunând: „He he” sau citind de pe hârtiuță „dau cu voi de pă-mânt”, comentează Cristian Tudor Popescu.

„Ce a ținut să transmită doamna Dăncilă – care nu a fost invitată din considerente tehnice explicate de multe ori? Ce face doamna Dăncilă? Îi transmite domnului Iohannis: Domnu’, ai grijă matale acolo, să dai tare, să-i iei tare p-ăia și sa le zici de ce nu ne băgați, domn’le, în Schengen, de ce nu ridicați MCV-ul?

Dăncilă dă astfel de înțeles că dacă ar fi fost ea acolo, era altceva, dădea cu ei de pământ. Întrebarea e: cum dădea ea cu ei cu de pământ? Spunând: „He he” sau citind de pe hârtiuță: „dau cu voi de pă-mânt”?”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Ce înseamnă informal? Înseamnă că stă de vorbă cu domnul Junker, cu domnul Tusk, cu doamna Merkel, cum stau eu de vorba cu domnul Hurezeanu când plecăm de aici. Într-un summit informal, nu se adoptă decizii, dar se discută într-un registru, care poate fi substanțial. Ce făcea doamna Dăncilă, în această situație informală? Yes yes, he he!

Ăsta e modul de gândire al PSD, al lui Dragnea și a lui Dăncilă: să intre tare, să zbierăm la Bruxelles că suntem independenți, că suntem mândri. Si ce fac cu asta? O să obții ceva?

Mark Rutte ( premierul Olandei n.r.) a spus sec: O să intrați în Schengen atunci când o să îndepliniți criteriile pentru statul de drept, pentru democrație și lupta anticorupție. Vă îndreptați în direcția greșită.

Câtă vreme Olanda – unde nu e ca la PSD unde zice domnul Dragnea și se face în secunda 2, acolo e cu consens, cu vot si cu consens. Câtă vreme unele țări vor spune ce a spus domnul Rutte, nu intrăm în Schengen oricât strigă doamna Dăncilă”, precizează gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Viorica Dăncilă a vorbit miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, despre importanţa summit-ului de la Sibiu pentru România şi pentru viitorul Uniunii Europene.

„Îi solicit domnului preşedinte Iohannis ca în cadrul summitului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a spus Dăncilă, citată de Digi24.ro.