CTP uimește pe toată lumea! Gazetarul, aproape de a lua o decizie fără precedent

Cunoscutul gazetar a notat în noua sa opinie publicată pe platforma Republica, faptul că ia în considerare să devină musulman după ultimul mesaj trimis de către Muftiatul Cultului Musulman din România.

Mesajul la care face referire Cristian Tudor Popescu este cel prin care forul religios anunța că muftiul Iusuf Muurat se va vaccina cu cea de-a treia doză anti-COVID, după ce s-a vaccinat cu schema completă.

„Vaccinul este în acest moment cea mai eficientă armă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Eu am ales să fac acum a treia doză pentru că am încredere în medici, în ştiinţă, în oamenii care au competenţa de a transmite mesaje referitoare la această problemă. Este de datoria noastră, a fiecărui individ, indiferent de credinţă sau de limba vorbită, să luptăm impotriva acestei pandemii. Sănătatea, atât cea personală, cât şi a întregii societăţi în care trăim, este cel mai de preţ dar lăsat de către Bunul Creator. Vă îndemn pe toţi să faceţi acelaşi lucru pentru că doar aşa vă protejaţi pe voi şi pe cei dragi şi doar aşa vom redobândi normalitatea de dinainte de pandemie“, este mesajul care l-a impresionat pe gazetar.

CTP a făcut o comparație cu atitudinea patriarhului Daniel

Gazetarul a făcut o comparație între cei doi lideri religioși, subliniind că îl bate gândul să devină musulman. Acesta a mai precizat că muftiul Murat Iusuf este primul care cere certificatul verde COVID pentru a intra în incinta Muftiatului.

„Creştin n-am fost decât cu forţa, când mi s-a aplicat un înec simulat în piscina Cristelniţa. Acum însă, mă bate gândul să devin musulman. De ce? Pentru că Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca accesul în incinta Muftiatului să fie permis doar pe baza certificatului verde. Este primul dintre cultele religioase care solicită dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ pentru cei care vor să intre în lăcaşul de cult. Mai mult decât atât: spre deosebire de patriarhul Ciobotea, omologul lui musulman, muftiul Murat Iusuf, s-a vaccinat cu două doze şi acum anunţă public că o face şi pe a treia „îndemnându-i pe membrii comunităţii să apeleze cu încredere la vaccin, pentru a-şi asigura o rezistenţă mai mare la virus”. Alhamdulillah!“, spune gazetarul.