Cine este, de fapt, marele câștigător al Congresului PNL? Cristian Tudor Popescu a dat cărțile pe față

Gazetarul a declarat, în cadrul unui interviu pentru Digi 24, că adevăratul câștigător al Congresului PNL este de fapt președintele Klaus Iohannis. Acesta a vorbit și despre relația dintre președinte și Ludovic Orban, povestind prima și ultima discuție pe care a avut-o cu șeful statului.

„La acest congres președintele PNL a fost reales, Klaus Iohannis. Era președinte în 2014 înainte de a deveni președintele țării și acum a fost reale. Ce s-a întâmplat în relatia Klaus Iohannis – Ludovic Orban care a generat ce a fost la congres pentru mine își avea de mult explicația. 2014, vara, într-o replică a lui Klaus Iohannis, care nu era nici candidat, atunci se bătea cu Crin Antonescu pentru președinția PNL.

Am avut o discuție cu Iohannis, prima și ultima, din aceea discutie o să decupez o replică. Eu îl întreb ce veți face cu Ludovic Orban și domnul Iohannis imi spune: ‘O să-l las să-și facă numărul’. Și l-a lăsat”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

Alți lideri PNL i-au adus sfârșitul lui Orban

Gazetarul a mai spus că alți lideri PNL i-au adus finalul lui Ludovic Orban, nu președintele României. Acesta mai spune că liderii liberali care i-au adus sfârșitul lui Ludovic Orban au considerat, după alegerile parlamentare din 2020, că acesta nu mai este de folos partidului.

„Klaus Iohannis nu a inițiat această cădere a lui Orban, ci liderii importanți ai PNL au considerat că Orban este epuizat după alegerile din 2020, nu mai poate să livreze partidului nimic, ba mai mult a dezavantajat partidul băgându-se la negocieri pentru funcția aia de președinte al Camerei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre cei care l-au huiduit pe Florin Cîțu în cadrul discursului de la Cocngresul PNL.

„Era previzibil și Orban știa asta (că va pierde, n.r.) și totuși a dus-o până la capăt cu acei troglodiți din sală, care zbierau, care au mers până în creierul pane ars. Cum poți să vii cu lozinci în sala de tipul vrem libertate nu comunism, supererou Orban. Care comunism, cine venea cu comunism în sală?”, a mai spus CTP.