Se ştie foarte bine cât de mult iubea Cristina Ţopescu câinii, însă unul dintre ei a însemnat mai mult decât ceilalţi. Este vorba despre un câine pe care l-a avut de când erai pui, însă l-a pierdut din cauza unei boli necruţătoare.

Fix a fost un ciobănesc german pe care Cristina Ţopescu l-a crescut de când acesta avea doar o lună şi jumătate. Într-o postare de pe Facebook din noiembrie 2013, jurnalista îl numea “dragostea vieţii mele”. Fix murise cu patru ani înainte, de cancer, însă Cristina Ţopescu spunea că este tot timpul alături de ea, iar tot ceea ce făcea pentru ceilalţi câini amărâţi de care avea grijă o făcea în memoria lui Fix.

Cristina Ţopescu lupta din toate puterile pentru drepturile câinilor

Una dintre cele mai mari dorințe ale regretatei Cristina Țopescu a fost să treacă prin Parlamentul European o lege unică pentru protecția animalelor. Jurnalista era cunoscută pentru iubirea uriașă pe care o avea pentru animale și suferea enorm pentru fiecare.

A sterilizat peste 1000 de câini și în prezent hrănea câteva zeci. În ultima perioadă ea ducea o luptă cu Manuel Valentin Istrate. De profesie medic veterinar, acesta avea un ONG și strângea cățeii care se aflau pe străzi. Pe mulți dintre aceștia i-ar fi ucis în chinuri, spun surse pentru Capital.