Este vorba de celebra prezentatoare tv Andreea Berecleanu, care era prietenă bună cu Cristina Ţopescu de aproape un sfert de secol, chiar dacă între cele două era o diferenţă de vârstă de 15 ani.

Prietenia lor a început în 1995, când Andreea avea doar 20 de ani. Cristina era cu 15 ani mai mare decât ea, însă diferența de vârstă nu a fost niciodată un impediment. „Eram foarte compatibile, aveam atâtea puncte în comun. Era unul dintre cei mai calzi oameni”, mărturiseşte vedeta “Observatorului” într-un interviu pentru elle.ro.

„Este foarte important ca oamenii să știe că era un om de o discreție fantastică, de un bun simț copleșitor, modest, dar în același timp extrem de complex. Un om cu care nu te plictiseai, cu care puteai să vorbești trei zile și trei nopți neîntrerupt, sensibil, cu o latură de copil, dar în același timp puternic și independent. Chiar și independența financiară pe care a avut-o pe termen lung dovedește latura ei puternică. Era un amestec de hipersensibilitate, forță, spirit justițiar și compasiune pentru ființele neajutorate. Indiferent că erau animale, copii sau bătrâni’, spune Andreea Berecleanu.

Ea şi-a amintit şi când a vorbit ultima data cu Cristina Ţopescu, pe 24 decembrie: „Nu mi-a mai răspuns la telefon în preajma Anului Nou. Am crezut că s-a întâmplat ceva cu unul dintre căței. Fiindcă atunci când nu reușea să îi salveze sau pățeau ceva, nu putea să mai vorbească. Era singurul moment în care nu mai reușea să comunice cu mine”.

Cristina a vrut să înfieze o fetiță, însă nu a mai apucat

Andreea Berecleanu a mai povestit că o însoțea pe Cristina Țopescu de multe ori în actele ei caritabile și că, la un moment dat, a vrut chiar să înfieze o fetiță. „Au fost mulți bătrâni de care a avut grijă ani întregi. Dar și de un copil. O numise Eva Maria și era dintr-un orfelinat. Se ducea la centru tot timpul și își dorea să o înfieze. Însă a fost dată altcuiva. A fost unul dintre cele mai mari șocuri ale vieții ei”, a mai spus Andreea Berecleanu.

Prezentatoarea de la Antena 1 a dezvăluit și câteva aspecte legate de relația pe care Cristina Țopescu o avea cu mama ei. „Mama ei a plecat din țară când ea avea 9 ani. A plecat în speranța unei vieți mai bune și crezând că o va aduce și pe Cristina la ea. Dar vremurile erau foarte grele și nu s-a întâmplat așa. De atunci a rămas doar cu tatăl ei. El era plecat de dimineață până seara. Nu putea să fie mai prezent decât a fost.”

Astfel, Cristina Țopescu a fost nevoită să crească fără mama sa alături, iar acest lucru a afectat-o, cu atât mai mult cu cât nici nu a putut-o vizita prea des. „Pe mama sa a început să o vadă destul de târziu. A plecat legal de trei ori să o vadă. A patra oară, când a aflat că este bolnavă, a trecut ilegal, cu prețul libertății. Cu toate astea, cele două au menținut o relație apropiată, mai ales în ultimii trei ani, în care mama ei s-a întors în țară”.