Manuel Valentin Istrate a dorit să ridice mai mulți câini de care Cristina Țopescu avea grijă. Acesta îi crea jurnalistei o stare permanentă de suferință și neliniște, exprimată de ea în mai multe mesaje. Se simțea hărțuită și amenințată, o spun mai mulți dintre cei care au cunoscut-o și la care Cristina Țopescu s-a plâns. Aceasta a povestit inclusiv că mai mulți oameni au aruncat cu pietre în ea pentru că hrănea animalele. Și totuși nimeni nu aruncă cu pietre și în cei care le abadonează. Asta arată gradul scăzut de civilizație din România.

Ioana Rosenberg, o altă mare iubitoare de animale, l-a acuzat în direct la România Tv pe medicul veterinar menționat că acesta nu a respectat deontologia profesiei și că a ucis foarte mulți câini în chinuri. Mai mult decât atât, aceasta a spus că el este unul dintre motivele pentru care Cristina Țopescu a decedat. „Din cauza lui a murit”, a acuzat aceasta. El o stresa permanent pe Cristina Țopescu și încerca să-i ia câinii de care ea avea atâta grijă.

Manuel Valentin Istrate a negat acuzațiile, deși acestea sunt întărite de foarte multe surse.

Detalii înfiorătoare despre cel care o chinuie pe Cristina Țopescu

„Primăria Mangalia plătește 100.000 de euro unui “hingher” din București pentru câinii fără stăpâni din oraș, în urma a două contracte atribuite fără licitație (în urma unei proceduri simplificate proprii de achiziție) în ultimele zile ale anului 2018. În anunț se vorbește despre servicii medico-veterinare, însă iubitorii de animale au reclamat, în mai multe rânduri, că de fapt ar fi vorba despre „măcelărirea” câinilor”, scrie publicația replicaonline.ro.

Manuel Valentin Istrate are mai multe contracte de acest tip, iar din afacerile cu câini se câștigă milioane de euro. Peste 250.000 de câini și peste 23.000 de pisici au fost exportate în afara granițelor țării. Mulți dintre aceștia sunt vânduți către fabrici de cosmetice pentru experimente sau în țările asiatice pentru carne. Mai întâi sunt, însă bătuți și schingiuiți pentru frăgezirea cărnii.

Mai mulți iubitori de animale acuză că Valentin Istrate se ocupă de acest tip de business, iar Cristina Țopescu suferea enorm pentru că dorea să-i ia și câinii ei. În România, mii de primării sunt implicate în astfel de afaceri, iar oamenii legii nu iau niciun fel de măsură.