Adevărul despre Cristina Țopescu. S-a demonstrat științific ce a ucis-o pe jurnalistă. Este vorba despre o afecțiune cardiacă pe care legiștii o luaseră în calcul ca principală ipoteză a morții, conform evz.ro

Trebuie menționat că documentele vor ajunge, simultan cu dosarul de expertiză medico-legală, la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Adevărul despre Cristina Țopescu

„Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman.

Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții.

Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, arată sursa menționată.

Dosarul de expertiză medico-legală

De asemenea, aceste rezultate complexe de laborator vor completa dosarul de expertiză medico-legală ce va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Dosarul va fi închis de îndată ce investigatorii își vor încheia procedurile judiciare deoarece moartea ziaristei a fost cauzată de anumite afecțiuni patologice și nu există suspiciunea comiterii unui omor.

Descoperirea din 12 decembrie

Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare în locuința sa din Otopeni, județul Ilfov, în ziua de 12 ianuarie a anului 2020. Examinarea exterioară a cadavrului i-a făcut pe legiștii ilfoveni să estimeze că decesul vedetei de televiziune s-a produs cu aproximativ 15 zile înainte de acel moment, notează sursa menționată.