Cristiano Ronaldo, condamnat la 99 de lovituri de bici

Cristiano Ronaldo, celebrul fotbalist portughez, a fost condamnat la 99 de lovituri de bici în Iran. Conform publicației Mundo Deportivo, incidentul a avut loc după ce Ronaldo s-a întâlnit cu artista iraniană Fatima Hamami, în timpul unui meci jucat de Al Nassr la Teheran împotriva lui Persepolis.

Gestul de afecțiune aparent nevinovat dintre cei doi a stârnit furia autorităților iraniene, care consideră acest comportament drept adulter, în conformitate cu legile strict conservatoare ale țării.

Cristiano Ronaldo
SURSA FOTO: Dreamstime

Gestul care i-a supărat pe iranieni

Fatima Hamami, o artistă iraniană paralizată în proporție de 85%, i-a dăruit lui Ronaldo un tablou special creat pentru el. În timpul întâlnirii, Ronaldo a mulțumit artistei, iar gestul său de a o îmbrățișa și săruta rapid a stârnit controversă în Iran. Numeroși avocați din țară au denunțat gestul fotbalistului portughez, iar judecătorii iranieni au reacționat rapid, condamnându-l pe Ronaldo la 99 de lovituri de bici.

Până în prezent, Al Nassr nu are programată nicio călătorie în Iran, dar în cazul în care aceasta se va întâmpla în fazele superioare ale Ligii Campionilor Asiei, Ronaldo ar putea fi reținut pe aeroport și obligat să își execute pedeapsa. Cu toate acestea, există posibilitatea ca Ronaldo să scape de condamnare dacă va cere iertare și își va regreta faptele, conform informațiilor furnizate de Marca.

Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume

Cristiano Ronaldo a semnat un contract istoric cu echipa Al-Nassr din Arabia Saudită, contract valabil până în 2025. Acesta nu este însă singurul acord semnat de Ronaldo. Fotbalistul are și un contract pe termen lung până în 2030. Acesta este pentru a deveni ambasador al Arabiei Saudite în eforturile de organizare a Cupei Mondiale.

Conform acestui contract, Ronaldo va încasa aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon. Mai mult, el va primi și bonusurile din contractele de publicitate. Astfel, el devine cel mai bine plătit sportiv de pe planetă.

Acest transfer a fost salutat ca un moment istoric pentru Al-Nassr și pentru întregul campionat saudit. Reprezentanții clubului au transmis atunci un mesaj către Ronaldo, declarând:

„Istoria se scrie. Acest transfer nu numai că va inspira clubul nostru să obțină un succes mult mai mare decât în trecut, dar va inspira și campionatul nostru, națiunea și următoarele generații, băieți și fete, să devină cele mai bune versiuni ale lor. Cristiano, bine ai venit în noua ta casă.”