Arabii de la Al-Nassr au dat lovitura! Au semnat un contract cu portughezul Cristiano Ronaldo, care devine astfel cel mai bine plătit sportiv din lume.

Cristiano Ronaldo va juca pentru Al-Nassr până în 2025 şi apoi va fi ambasador al Arabiei Saudite

Contractul dintre Cristiano Ronaldo şi echipa Al-Nassr din Arabia Saudită este valabil până în anul 2025. Apoi, fotbalistul are şi un contract până în 2030 pentru a deveni ambasador al Arabiei Saudite în demersul pentru organizarea unei Cupe Mondiale.

Cât timp va juca pentru Al-Nassr, Cristiano Ronaldo va câștiga aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon, devenind astfel cel mai bine plătit sportiv al planetei. În această sumă sunt sunt incluse și bonusurile din publicitate, notează BBC.

„Istoria se scrie. Acesta este un transfer care, nu doar că va inspira clubul nostru să obțină un succes mult mai mare decât până acum, dar va inspira și campionatul nostru, națiunea și următoarele generații, băieți și fete, care să devină cele mai bune versiuni ale lor. Cristiano, bine ai venit în noua ta casă”, au transmis reprezentanţii clubului saudit.

„Sunt nerăbdător să încep o nouă experiență într-o ligă diferită și o țară diferită. Viziunea pe care o au cei de la Al-Nassr mă inspiră.

Abia aștept să-mi întâlnesc noii colegi și să ajut echipa să cucerească mai multe trofee”, a declarat Cristiano Ronaldo imediat după ce a semnat cu Al-Nassr.

Ce palmares are Al-Nassr, echipă aflată acum pe locul doi în Arabia Saudită?

Al-Nassr, formația unde cel mai probabil Cristiano Ronaldo își va încheia cariera, a fost fondată în anul 1955.

Până în 1960, Al-Nassr era alcătuită din fotbaliști amatori, însă după ce clubul a fost preluat de Abdul Rahman bin Saud Al Saud, clubul a trecut la profesioniști, notează Digisport.

În 1963, Al-Nassr a ajuns în prima ligă a Arabiei Saudite. De atunci, formația a câștigat nouă titluri de campioană, șase Cupe ale Arabiei Saudite și două Supercupe.

În clasamentul din Arabia Saudită, Al-Nassr ocupă locul doi, cu 23 de puncte, la două lungimi în spatele celor de la Al-Shabab. La Al-Nassr, Cristiano Ronaldo îl va avea antrenor pe Rudi Garcia, antrenorul francez trecut pe la Saint-Etienne, Lille, AS Roma, Marseille și Olympique Lyon.