Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristian Terhes subliniază faptul că pentru ieftinirea curentului, coaliția de guvernare le recomandă românilor să nu mai consume atât de mult curent, deși estimările arătau sumbru încă de la începutul anului.

Mai exact, europarlamentarul susține că în nenumărate rânduri, el a atras atenția în legătură cu creșterea prețului energiei odată cu acceptarea ”Pactului Verde” european.

Totodată, el a amintit și de închiderea Complexului Energetic Oltenia, care furniza aproape 20% din producția internă de curent a țării, în contextul în care România este nevoită acum să importe curent de la vecinii țării.

„Pentru ieftinirea curentului PNL si USR propun ca romanii sa nu mai consume curent. Adica sa ne intoarcem la lampa si opait.

Am atras atentia inca de la inceputul anului 2021 ca pretul energiei va creste, pe de o parte, din cauza acceptarii in genunchi de catre Ludovic Orban a „Pactului Verde” european (Green Deal), iar, pe de alta parte, din cauza faptului ca s-au inchis mine si termocentrala Mintia. PNL si USR lucreaza asiduu si la inchiderea Completului Energetic Oltenia, care furnizeaza 15-20% din productia interna de curent a Romaniei.

In timp ce PNL si USR inchid mine si termocentrale, Romania trebuind azi sa importe curent de la vecini”, a scris Cristian Terhes pe Facebook.

Ungaria construiește o nouă centrală, iar România va importa curent

Europarlamentarul a mai adăugat că în timp ce România închide centrale, Ungaria construiește una nouă, de unde va lua curent și România, cea mai mare parte mergând în Transilvania.

În același timp, Cristian Terhes a mai publicat o serie de postări de la începutul anului și până în prezent în care a explicat efectele coaliției de guvernare. Printre acestea se numără situația minerilor din Valea Jiului, reacția lui Timmermans după ce România a anunțat că își închide minele, dar și efectele Pactului Verde.

„Ungaria isi face o noua centrala, de la care doreste sa dea curent si Romaniei (curent ce va merge, cu precadere, in Transilvania).

Ce fac PNL si USR in domeniul energiei sunt acte de tradare nationala!

Mai jos gasiti link-uri la o parte din postarile unde am explicat efectele actiunilor guvernului tradator PNL-USR.

20 feb 2021 – miza scandalului din Valea Jiului, cu minerii care nu au fost platiti pentru munca deja prestata, si intentia guvernului PNL de a submina sectorul energetic romanesc
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/767710077187048

21 feb 2021 – Minerii din Valea Jiului sunt victimele tradarilor nationale ce au ca obiectiv distrugerea sectorului energetic romanesc si condamnarea Romaniei la subdezvoltare, iar a romanilor la saracie si emigrare
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/768088723815850

24 feb 2021 – reactie la cererea lui Timmermans ca Romania sa-si inchida minele si termocentralele
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/769750443649678

25 feb 2021 – am aratat inca de atunci de ce pretul va creste
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/770076086950447

27 feb 2021 – despre efectele Green Deal-ului european asupra energiei din Romania
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/771651436792912

„Care va fi costul pe care romanii il vor plati in plus la curent daca, la cererea lui Timmermans, Romania isi va inchide sectorul termoenergetic pe carbune si va trebui sa importam de la altii curent?”

20 martie 2021 – ce am vazut in mina Lupeni”, a mai adăugat acesta.