“Sunt onorat și, deopotrivă, mă simt responsabil să pot lucra alături de o echipă de specialişti de excepție, cu o tradiție de peste 40 de ani, care se bucură de recunoaștere în țară și în străinătate pentru serviciile de inginerie și contractare generală de înaltă calitate şi soluţiile inovatoare”, a declaratCristian Secoșan. El a menționat că unul dintre obiectivele lui estecreșterea companiei prin dezvoltarea unor noi proiecte și arii de business.

Secoșan este absolvent al Universităţii „Politehnica” din Timișoara, începându-și activitatea la UCM Reşiţa ca inginer. Ulterior a ocupat diverse funcții în cadrul unor companii importante din sectorul energetic precum ABB România, E.ON Furnizare Moldova, Siemens România. Anterior preluării postului de la Romelectro, Crisitan Secoșan a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie.

Romelectro este o companie cu capital 100% românesc, specializată în proiecte complexe la cheie în pieţele de energie și mediu. Compania este în prezent unul dintre cei mai importanţi contractori generali din România, acoperind prin proiectele sale întregul lanţ al energiei electrice – producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea. Compania, alături de ISPE, CELPI și Electromontaj Carpați Sibiu, face parte din grupul Romelectro care a realizat ingineria pentru 15.000 MW în centralele electrice conventionale si nucleare, programe complexe de reabilitare a peste 3.000 de MW, inginerie pentru mai mult de 150 de statii de înalta tensiune si cca 22.000 km de linii de înaltă tensiune.

Președintele grupului Romelectro, Viorel Gafița, a menționat că decizia de separare a funcției de președinte de aceea a directorului general a fost realizată cu scopul atingerii mai rapide a unor ţinte de dezvoltare la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro.

“Ne propunem să evoluăm mai eficient ca integrator de resurse pentru proiecte complexe. Această înseamnă mai mult decât a fi contractor general pe piaţă tradiţională de energie electrică, dar şi o disponibilitate mai mare către alte pieţe industriale şi de asemenea mult mai agresiv pe pieţele externe. În plus preşedintele va putea să se dedice mai mult acţiunilor de integrare ale Grupului de firme Romelectro şi acţiunilor de reprezentare", a declarat Viorel Gafița.

Grupul de companii Romelectro numără aproape 600 de angajaţi, dintre care 200 sunt specializaţi în activităţi de inginerie.