În prezent, Cristian Roşu, licenţiat în inginerie, cu specializare universitară în management şi finanţe, este director al Direcţiei de Rezoluţie din cadrul FGA. Acesta are o experienţă de peste 15 de ani atât în domeniul bancar, unde a deţinut funcţii de conducere, cât şi în instituţia de supraveghere a sistemului de pensii private ocupând funcţia de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP), se precizează în comunicatul citat. 

Tot de la 1 mai îşi încep mandatul şi directorii generali adjuncţi ai FGA, Mona Cucu şi Nicolae Crişan. 

Licenţiată în inginerie auto, Mona Cucu va avea în subordine Direcţia Tehnică Despăgubiri şi Structura Operativă de gestionare a situaţiilor de faliment al unui asigurator. 

"Doamna Mona Cucu are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor. A coordonat timp de 8 ani activitatea de constatare, instrumentare şi lichidare a dosarelor de daună la una dintre cele mai vechi societăţi de asigurări din România. De asemenea, a lucrat în cadrul CSA / A.S.F – sectorul de supraveghere şi reglementare activitate asigurare, în mod special, asigurări obligatorii", se arată în documentul citat. 

Nicolae Crişan va avea în subordine Direcţiile Economică şi Juridică. Acesta are o experienţă de peste 40 de ani în domeniul asigurărilor şi supravegherii sectorului asigurărilor şi este licenţiat în finanţe. 

"Procesul de selecţie pentru cele trei posturi din conducerea executivă a instituţiei s-a desfăşurat în perioada 4 noiembrie 2015-7 aprilie 2016 şi a respectat principiile politicii de recrutare şi promovare a FGA. Concursul a fost deschis atât candidaţilor din interiorul organizaţiei, cât şi celor din afara acesteia", precizează FGA. 

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015. Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

 AGERPRES