"Una peste alta, cred că existau motive pentru ca domnul Rus să demisioneze, motive care ţin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de ţinut în vederea acestui referendum şi până la urmă lucrurile merg mai departe. Dar repet, dezmint categoric – şi sunt lucruri care se pot verifica – cea mai mică discuţie privată, cu atât mai puţin oficială, cu domnul Rus din partea mea", a afirmat Crin Antonescu.

Preşedintele interimar s-a declarat surprins că numele său a fost pomenit de ministrul Ioan Rus ca fiind unul dintre cei care ar fi făcut presiuni asupra lui.

"Dacă se referea la atitudinea lui Traian Băsescu, cred că nu e nicio surpriză. Am văzut în aceste zile cu toţii pe Traian Băsescu în public făcând presiuni, e puţin spus, ameninţând într-un mod inacceptabil nu doar pe domnul Rus, ci pe mai toată lumea, ameninţând cu puşcăria, ameninţând cu tot felul de lucruri. Aţi văzut toţi. Mă surprinde total pomenirea numelui meu, deoarece, pe tot mandatul domnului Rus la Ministerul de Interne, l-am întâlnit o singură dată, în care am discutat, la solicitarea domniei sale, despre situaţia Schengen. Nu am discutat nici direct, nici la telefon, nici în vreun alt fel, nu am făcut, cum puteţi foarte bine verifica, nicio declaraţie publică la adresa domniei sale, aşa încât n-am o explicaţie pentru o asemenea afirmaţie", a spus Crin Antonescu.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat luni că şi-a înaintat demisia de onoare, afirmând că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş la nimic din ceea ce nu înseamnă lege şi respectarea legii în România.

”Asupra mea şi asupra Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate discuţii, nenumărate aprecieri de către politicienii români, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere şi al ministerului, acest lucru este complet inacceptabil. Eu sunt un politician onest şi corect, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc singur”, a spus Rus.
Sursa: Agerpres