Conform prognozelor, în 2019, dimensiunea industriei românești de IT&C va depăși 5.1 mld €, această sumă fiind dublă față de 2013, iar exporturile de software și servicii IT sunt așteptate să atingă 4 mld €, cu 1 mld € în plus față de 2017.

”Este rezultatul susținerii pe care guvernarea PSD a dat-o domeniului IT. Scutirea de impozit pe profitul reinvestit și de impozitul pe venit, atât pentru angajații cu studii superioare cât și pentru cei cu studii medii, a făcut că industria IT&C să aibă o contribuție de 5.2% în PIB-ul României, anul trecut, depășind ramuri cu o mai îndelungată tradiție.

Aceste perfomanțe remarcabile sunt completate de numărul de specialiști din acest domeniu, care va depăși pragul de 100.000 anul acesta.

În plus, alături de absolvenții cu studii superioare, beneficiază de scutirea de impozitul pe venitul salarial și programatorii studenți, măsură care încurajează peste 15.000 de IT-iști să rămână în țară și să producă plus-valoare pentru România.” a spus Alexandru Petrescu.